Kada pomislite na milionere sigurno mislite na mnogo bogate ljude koji mogu da kupe sve što požele. Ne, to nije tako. Biti milioner više nije dovoljno.

Business Insider je napravio listu stvari za koje ćete morati da imate MILIJARDE.

1. Superjahte

Ne samo što su im cene visoke, već je njihovo održavanje toliko skupo da ako imate milione ne znači da možete da sebi priuštite veliku jahtu.

2. Privatni avioni

Možda ćete moći da ga imate ako na računima imate više od 100 miliona dolara.

“Posedovati avion nije za milionere. To je za tipove koji vride 50, 60, 100 miliona”, rekao je Chris Battaglia iz Meridian Aviationa.

3. Sportski klub

Samo oni najbogatiji među najbogatijima mogu sebi da priušte da postanu vlasnici nekog sportskog kluba svetske klase. Recimo, 2014. godine Steve Ballmer kupio je LA Clipperse za neverovatne dve milijarde dolara.

4. Stalna kućna posluga

Verovatno shvatate da to nije kućna pomoćnica koja vam pegla jednom nedeljno. Full-time osoblje koje bi uključivalo šefa osoblja, tim za menadžment, batlera, pomoćnika, kuvara, domaćicu, dadilju, tutora, vozača i domaćina košta i do nekoliko miliona godišnje.

5. Bunkeri za sudnji dan

Znate one ekscentrike koji se pripremaju za “sudnji dan” izgradnjom bizarnih kompleksa i bunkera? Ima ih sve više. Bloomberg je nedavno pisao kako milijarderi iz Silicijumske doline u poslednje vreme kupuju bunkere na Novom Zelandu, a neki od njih koštaju i do 20 miliona dolara.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime