Klub Akademija, Rajićeva 10.

SUBOTA 17. novembar 22h

 

Pravo sa DISKOMERA,

Radio STUDIO B predstavlja:

AFTERSLEEP (elektro)

SEVDAH BABY (brek beat/house/funk/sevdah)

LOWPEZ Soundsystem (elektro/ambient/funk/dub)

Cena karte: 200 din.

Poslednjih godina, uz emisiju Kreni autora Uroša Milovanovića koja direktno i intezivno prati razvoj domaće scene i izdavaštva, upušta se u istraživanje konstantno prateći izvođače koji svoj prostor pronalaze na internetu plasirajući čitava svoja izdanja ili samo pesme. Iz novootkrivenog sveta radio Studio B uz podršku kluba Akademija u subotu 17. novembra predstaviće čak tri sastava koja su u poslednjih šest meseci postigli zavidan uspeh na Diskomeru te su ubrzo postali glavna tema u gradskim muzičkim krugovima, dok su slušaoci pokazali veliko interesovanje za njih. Pojedini već imaju zavidne klubske i festivalske nastupe.

 

AFTERSLEEP

Pripadaju novom talasu elektro, new wave bendova koji upsevaju da osveže najsvetlije trenutke ovog pravca s početka osamdesetih prošlog veka. Bračni par Urošević tokom nastupa koristi “starinske” sintisajzere, “žive” instrumente i savremena programerska dostignuća. Nikolina piše tekstove, peva, radi programing i svira sintisajzere dok Dragan pored programiranja i sintisajzera svira bubnjeve i perkusije. O zvuku dua Aftersleep možda najbolje govori poduži spisak grupa i izvođača koje poštuju: Orbital, Can, The Knife, Krisma, Cocteau Twins, OMD, Ian Brown, DJ Shadow, Depeche Mode, Ministry, Front 242, Air, Stereolab, Radiohead, Brian Eno, Velvet Underground, Bowie, John Cage, Kraftwerk, Underworld, Lacrimosa, DCD, Yello, Orb, Chemical Brothers, Bjork, Ultravox, Yazoo, New Order, Joy Division…

Na Diskomer listu Studija B stidljivo ušli numerom “Stars In My Pocket” i njome došli do samog vrha.

info@ www.myspace.com/aftersleepmusic

 

sevdahBABY

Iza pseudonima sevdahBABY krije se Milan Stanković, umetnik koji istražuje upotrebu elemenata balkanske muzičke tradicije u kontekstu savremene elektronske muzike. Od broken beat i 2step eksperimenata, sve do čistih klubskih house/funk ritmova. Ne boji se mešanja te dve muzičke kulture jer to radi na VRLO specifičan način. Snažno veruje da je muzika univerzalna, da je balkanski sevdah isto što i američki blues, ili brazilska tristessa. Do sada je imao nekoliko klubskih nastupa od kojih je onaj u klubu Plastic, kao gost večeri “Idemo na Mars”, bio najzapaženiji. Sevdah BABY je svoj nastup zamislio kao live act sa gostima iznenađenja.

Na Diskomer listi imao dva apsolutna hita “Now You Want Me Back” i “Chit Chat”, oba bila No.1. “Chit Chat” pretenduje na sam vrh godišnje liste za 2007.!

info@ www.myspace.com/sevdahbaby

 

LOWPEZ

Petrović Petar a.k.a. Lowpez je producent i kompozitor moderne elektronske muzike koji živi i radi u Staroj Pazovi, od 2000. deluje kao samostalan umetnik. Iako elektronske po formi, njegove numere je teško svrstati u određeni muzički pravac, on bi je svrstao negde između ambijentalne muzike, duba i funka, a sve to podvučeno izlomljenim plesnim ritmovima sa čvrstim rock stavom. Inspirišu ga ljudske emocije i zvuci koji nas okružuju. Često saradjuje sa drugim muzičarima pri stvaranju novih pesama što je kulminiralo ovog leta nastupom na Exit festivalu. Od tada je nastupa kao Lowpez Soundsystem u sastavu matrice/sempler, bas, gitara, perkusije i saksofon.

Na Diskomeru zastupljen singlovima “More” i “Sunrise Burns”, oba dugo držala viski plasman.

info@ myspace.com/lowpezmusic

Domino Magazin je od 2007. godine vodeći lifestyle portal u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nemanja Nikolić.