Ništa ne zvuči više kao “dobrodošli i osećajte se kao kod kuće” od liste pravila koje MORATE DA POŠTUJETE. Inače zatvor, robija, doživotna.

Ovo je ideja koja stoji iza novog pravilnika ponašanja koji će turistička policija Abu Dabija deliti posetiocima koji stižu u konzervativne Emirate.

Knjižice, koje nude “Savete turistima” na nekoliko jezika su osmišljene da pomognu stranim turistima da se pristojno ponašaju u javnosti u ovoj bogatoj islamskoj državi.

Između ostalog, tu su obeleženi trendovi i ponašanja koja se smatraju necivilizovanim i zbog kojih mogu biti i krivično gonjeni.

U uputstvu se od posetilaca traži da nose “pristojnu odeću”, izbegavaju na javnom mestu ponašanje koje može da izazove incidente, kao što je to užasno ljubljenje, ili ne daj Bože doterivanje i dodirivanje. Vodič dobrodošlice i podseća da je “konzumiranje droga i drugih psihoaktivnih supstanci protivzakonito.”

Ovim uputsvima Abu Dabi rizikuje da izgubi napirlitane, raspuštene i namirisane turistkinje, ali ovo nikad i nije bila destinacija za takvu vrstu posetilaca.

Mere ponašanja podržao je i ministar kulture Ujedinjenih Arapskih Emirata – Abdul Rahman Al Owais, ali neki veruju da se ovako šalje potpuno pogrešna poruka.

Ova debata dospela je i na Twitter gde je @UAEDressCode dobio preko 3000 folovera.

Nešto se mislimo, mi ćemo ipak u bratsku Grčku…

2 KOMENTARI

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime