Čuvena Noć veštica, koja se dešava u noći između 31. oktobra i 1. novembra, protiče na najrazličitije načine u raznim zemljama.

 

I Noć veštica nije izmišljena u Holivudu, kao što mnogi misle, prvo su je proslavljali Kelti u Irskoj. 

 
Danas Irci obučeni u tradicionalnu odeću raspaljuju vatrice a deca kucaju na vrata komšijama govoreći: „Ugostite ili ste nadrljali“. Ima tu još raznih igara i takmičenja, znate već poput onih naših, bacanje kamena s ramena i tako to.
 
U Transilvaniji se Noć veštica proslavlja, gde bi nego u zamku grofa Drakule. Ako ste se nameračili imate još vremena da stignete i da te noći tumarate zamkom, grobljem ali to je za najhrabrije,buuuu. 
 
U Španiji, Latinskoj Americi to je porodični praznik posvećen sećanju na umrle. Veruje se da se te noći duše umrlih vraćaju u domove najbližih kako bi se srele sa živima. Zato se kuće posebno ukrašavaju, pale se sveće, postavljaju kadice s vodom i peškirima kako bi se ruke oprale na stolu, gde se obavezno postavljaju tanjiri sa jelom da bi gladne duše umrlih mogle da jedu.
 
U Latinskoj Americi je sve mnogo bizarnije, neki ležu u mrtvački sanduk koji se zatim pronosi kroz grad. Takođe, na grobove se nose cveće i slatkiši.
 
Noć veštica ne bi mogla da prođe bez bundeva koje svetle i podsećaju na aveti. Maskenbali se održavaju u mnogim gradovima širom planete ali to već znate i sami.