Stigla je 2021 godina. Samo šta sad? Korona je i dalje tu, a zima još duga.

Ipak, 2021 može da bude novi početak ali to će zavisiti od nas, ističu stručnjaci.

Ukoliko mislite da će se u novoj godini kao gumicom izbrisati stari problemi, rešiti magično sve ono što vas muči – varate se jer se to neće desiti.

Da ne biste bili razočarani, da se ne osećate prevarenim osmislite ciljeve u životu i načine kako da ih ostvarite. Budite realni i spremni na promene i vredan rad da biste poboljšali mogućnosti, ostvarili želje.

Bilo bi dobro da razmislite šta je to povoljno što vam se desilo prošle godine što može da vam bude značajno i u ovoj godini. Razmislite recimo o lošim navikama koje ste uspeli da pobedite i o dobrim koje ste osvojili. Onda, na koji način vam se promenio pogled na prioritete u životu, na šta je posebno uticala pandemija covid19.

Prema jednom istraživanju učesnici su sastavili listu prioriteta u ovoj godini i evo dobrih predloga.

To izgleda ovako: više pažnje će posvećivati porodici i prijateljima, manje će očekivati od sebe i vršiti pritisak da sve bude savršeno, kupovaće manje stvari, vežbaće svakodnevno i više vremena provoditi u prirodi, osmisliće hobi i voleće da i dalje rade od kuće.

Ali ako ne uspete da ostvarite sve što je navedeno ili ono što ste sami stavili na svoj spisak, ne treba se mnogo nervirati. Treba živeti jednostavno, ne preterivati u željama i biti srećan sa najbližima, savetuju stručnjaci.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime