Starbucks u Beogradu otvara prvu kafeteriju. AmRest Holdings SE najveći operater restorana u centralnoj Evropi kotiran na berzi, najavio je da planira da otvori Starbucks lokale u Srbiji.

Prvi Starbucks lokal biće otvoren u toku ove godine u Beogradu, gradu sa dugogodišnjom tradicijom uživanja u kafi. AmRest je vodeći operater Starbucks kafea u regionu centralne Evrope, a Srbija predstavlja najnovije tržište na kome ova kompanija otvara prvi lokal Starbucks. AmRest je 2016. otvorio prvi Starbucks kafe u Slovačkoj, a sada upravlja sa četiri kafea u Bratislavi, glavnom gradu ove zemlje.

Adam Mularuk, predsednik za Starbucks u kompaniji AmRest, izjavio je: „Veoma nam je drago što smo kroz otvaranje svog prvog lokala u Beogradu u stanju da gostima u Srbiji ponudimo jedinstveno Starbucks iskustvo. Ova zemlja ima bogatu kulturu kafe i unapred se radujemo što postajemo njen deo, te što ćemo posetiocima pružiti mesto gde će moći da uživaju u kvalitetnoj kafi i otkriju našu strast.“

Brend Starbucks je deo portfolija AmRest od 2008. godine, kada je prvi lokal otvoren u Pragu. Ova kompanija trenutno vodi preko 300 Starbucks kafea u sedam zemalja – Poljskoj, Nemačkoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumuniji i Bugarskoj. Samim tim, AmRest je dobro pozicioniran da uloži svoju stručnost i iskustvo u otvaranje prvog ovakvog lokala u Srbiji.

Ukratko o kompaniji Starbucks

Od samog svog osnivanja, 1971. godine, Starbucks Coffee Company posvećena je nabavci i prženju kvalitetne kafe sorte arabika u skladu sa etičkim principima. Danas, kada ima preko 28.000 lokala širom sveta, Starbucks je najveća firma na globalnom tržištu prženja i prodaje specijalne kafe. Nepokolebljiva predanost postizanju izvanrednih rezultata i privrženost našim osnovnim principima omogućavaju nam da svakom potrošaču u svakoj šoljici priuštimo doživljaj jedinstvenog iskustva Starbucks. Da podelite ovo iskustvo sa nama, dođite u naše lokale ili nas posetite na internetu na stranicama news.starbucks.com i Starbucks.com.

POSTAVI ODGOVOR

Ovde upiši komentar
Ovde upiši svoje ime