Starbucks Srbija ima dobre vesti za vas. Na novi menu stigao Pumpkin spice latte.

Ako ne znate o čemu se radi u pitanju je sada već legendarna kafa, koja svake zimske sezone stiže u Starbucks kafeterije širom sveta i tako je za jesen – zimu 2020 – 2021 i u Srbiji.

Pumpkin Spice Latte kao osnovu ima espresso kafu i mleko u kombinaciji sa mešavinom začina za pitu od budneve. Na kraju se dodaju šlag i začin preko.

Naravno možete i da personalizujete kafu pa da je poručite toplu ili hladnu, bez kofeina i sa različitim zamenama za mleko, na primer onim od badema ili možda sojinim mlekom.

U ponudi su i Iced Pumpkin Spice Latte i Frapuccino.

Cene u Srbiji za klasični Pupkin Spice Latte kafu su 380 dinara za tall, 430 za grande i 480 za venti. Evo i cena za Iced verziju i Frapuccino:

starbucks srbija pumpkin spice latte cene
starbucks srbija pumpkin spice latte cene

Starbucks Srbija – Novi Menu

https://www.instagram.com/p/CFb6URtK0ik/

Starbucks Srbija ponuda za jesen 2020 zimu 2021 podrazumeva i donekle novi Menu.

Što se tiče ostatka ponude ona je uglavnom dosta standardna za Starbucks. Tu je klasična Brewed Coffe (filter kafa) koja košta od svega 150 dinara, a običan espresso je 160. Caffe Latte je 240 do 320 dinara.

Naravno tu su grickalice, kolači i sendviči. Vafl sa karamelom je 150 dinara, a poznati čokoladni zlatnik sa Starbucks logom je 100 dinara i super je poklon za dečka-devojku. A možete ga nositi i u torbi za slučaj da vam padne šećer. Ako uzimate kafu za poneti toplo preporučujemo i krofnu sa čokoladom ili recimo cookie kolačić.

Evo i ostalih cene u Srbiji:

starbucks srbija cene
starbucks srbija cene
starbucks srbija menu
starbucks srbija menu
starbucks beograd cene
starbucks beograd cene

Ono što bi moglo da vam bude zanimljivo je i da od pre nekoliko meseci u Starbucks Srbija možete da kupite i lokalnu šolju, što je poseban specijalitet ovih kafeterija. Mnogi čak i skupljaju šolje iz zemalja koje su posetili u okviru You are here kolekcije.

Starbucks Srbija šolja je oslikana prigodno ima nacionalne motive poput Romulijane. Ima ih još i vešto su uklopljeni, ali ćemo vama ostaviti da sami otkrijete šta se sve nalazi od slika koje predstavljaju lepote Srbije.

starbucks-solja-srbija
starbucks-solja-srbija

Pored pića za poneti, kao i hrane, možete da kupite i kafu koju ćete skuvati kod kuće i to sa različitim ukusima i poreklom. Naravno, kafe mogu da vam samelju u kafeteriji pošto ih kupite u zrnu.

Starbucks Beograd – Stvari koje sigurno niste znali

1.
Da počnemo i ovo sa Pumpkin Spice Latte pićem. Njega je smislio sportista i ekonomista sa Stanforda Peter Dukes koji se zaposlio u Starbucksu 2001. godine. Imao je zadatak da osmisli novu kafu sa jesenjim ukusom i odabrao je začin koji se inače stavlja u američke pite od bundeve a sastoji se od cimeta, muskatnog oraščića i karanfilića. Njegova ideja u početku nije dočekana baš tako dobro pošto su skoro svi bili skeptični i konzervativni, ali sada je ovo omiljeno piće svih – od hipstera do bakica. Zapravo, toliko je važna da je postala deo popularne kulture. Evo recimo kako izgleda scena iz serije Scream Queens kada glavna akterka poručuje vrlo specifičnu verziju kafe. I nije jedina:

2.
Kecelje koje nose zaposleni imaju i posebno značenje. Na osnovu boje možete da zaključite i koliko su iskusni. Crna kecelja ukazuje da je nosi coffe master, koji je prošao posebnu obuku za bariste i koji će vam skuvati najbolju kafu.

3.
Zaposleni ne smeju da na sebi nose nikakav upadljiv miris. Ni parfem, losion posle brijanja niti bilo šta slično. Svi veštački mirisi bi mogli da vam ometaju u ugođaju ispijanja omiljene šolje kafe. Starbucks je inače među prvima zabranio pušenje, još daleke 1980 godine. Mnogo, mnogo pre nego što je to postalo zakonom regulisano.

4.
Pravilo 10 minuta znači da svaki Starbucks mora da usluži mušterije 10 minuta pre zvaničnog otvaranja i 10 minuta posle. Radno vreme kafeterije u ulici Kneza Mihaila u Beogradu je od 7 do 10.

5.
Starbucks logo predstavlja sirenu koja će vas zavesti. Originalno je sirena imala i grudi sa vidljivim bradavicama, ali su one pokrivene 1987. godine kosom kada je logo unapređen.

6.
Starbucks je bio prvi brend na svetu koji je dostigao 10 miliona pratilaca na Facebooku još daleke 2010. godine. Eh, ta stara dobra vremena.

7.
Postoji preko 87.000 mogućih kombinacija pića koje možete da poručite u Starbucks.

8.
Trenta veličina ima 916 mililitara, što je malo više od zapremine prosečnog stomaka. Starbucks grande kafa ima 320 miligrama kofeina, što je kao četiri konzerve Red Bulla, tvrdi Business Insider.

Starbucks lokacije u Beogradu

Starbucks je stigao u Beograd na proleće 2019 godine i to u Tržnom centru Rajićeva gde se kafeterija prostire na 175 metara kvadratnih sa ukupno 104 sedeća mesta, uključujući 41 mesto na terasi. Posle toga su otvorene još dve kafeterije i to u Ada Mall i Beo Shopping Centru.

Sada pošto sve znate, možete da odšetate po vašu trenta, bez koefina pumkin spice latte kafu sa bademovim mlekom. Recimo…

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime