Elon Musk je za sledeću nedelju najavio da će njegova kompanija Tesla Motors predstaviti sasvim novi proizvod. Koji nema veze sa automobilima i koji bi trebalo da promeni sve. Ili bar puno toga.

New York Times piše da će Tesla predstaviti novu revolucionarnu bateriju za kućno korišćenje.

Što bi trebalo u velkoj meri da olakša i pojeftini primenu solarne energije. U ovom trenutku, najslabija karika solarnih izvora energije je upravo njeno skladištenje. Zbog loših i skupih baterija i akumulatora baca se deo prikupljene energije, čiju punu snagu možete da koristite samo dok sunce sija.

Solarni paneli su unapređeni i dramatično pojeftinili. Dok se na planu razvoja baterija nije dogodilo skoro ništa u poslednje vreme.

E pa upravo to bi mogao da promeni Tesla. Zapravo, revoluciju su već pokrenuli. Zbog njihove tehnologije razvoja baterija za svoje automobile, cena po kWh je već pala na 300 dolara, što je ispod svih prognoza. Analitičari su smatrali da će se do desiti tek 2020. godine.

Zato je moguće da će novi proizvodi omogućiti da uz malo ulaganje obezbedite sebi potpunu energetsku nezavisnost uz solarne panele i moćne baterije koje će moći da čuvaju prikupljene kilovate.

Čekajte vesti sledeće nedelje, biće zanimljivo…