Izložba putujućeg „Muzeja prekinutih veza“ završena je juče u beogradskom „Magacinu“, odakle se seli u Hrvatsku. Tokom dvanaestodnevnog trajanja manifestacije, bivši ljubavnici imali su priliku da se oproste od raznih „stvarčica“ koje su ih podsećale na njihove male i velike ljubavi. Pregršt originalnih poklona ostavljale su uglavnom pripadnice lepšeg pola, dok su muškarci bili samo stidljivi posmatrači.

Plišane igračke, donji veš, kozmetika, četkice za zube, bicikl, odeća samo su neki od izloženih eksponata.
Jedna devojka je čak ostavila fotografiju bivšeg mladića uz napomenu: „Oduvek je želeo da bude poznat. Sada će njegova slika obići ceo svet“.
Ipak, najveću pažnju, ali i čuđenje posetilaca, izazivale su veštačke ženske grudi. Žena koja ih je ostavila napisala je i obrazloženje:

„Iako nakon tri godine veze, on (moj suprug) doneo je izvajane bujne ženske grudi, naravno, veće od mojih, i u periodu najveće krize u vezi. Terao me je da ih stavljam prilikom našeg odnosa jer ga pale. Razočarana ja, njega sam zbog vajanih grudi ostavila.“
Da izložba bude u „srpskom maniru“, pobrinula se prazna flašica „gorkog lista“. Nju je donela devojka sa porukom: „Šta reći? Stalno je nešta cugao“.
Među izloženim uspomenama bila je i pet decenija stara kutija sa „remingtonovom“ mašinicom za brijanje, koju je ostavila 80-godišnja Beograđanka.
– Simpatična baka došla je pre nekoliko dana i ostavila aparat za brijanje koji je 50 godina proveo u njenom ormanu. Rekla je da je to uspomena na jedinu bračnu svađu i da, iako je njen muž već pokojnik, ona ne želi da je dalje čuva, jer je još podseća na taj ružni događaj – kažu organizatori.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime