Do sada se smatralo da se u centru naše (i svake druge) galaksije nalazi ogromna crna rupa. Ali naučnici Zilong Li i Cosimo Bambi sa Univerziteta u Šangaju misle da to nije istina.

Oni smatraju da se tamo krije crvotočina. Tačnije, rupa, tunel koji spaja dve udaljene tačke u prostoru i vremenu. Zapravo to bi čak mogao da bude naša prečica za neki drugi univerzum.

Kineski naučnici smatraju da bi svaka crna rupa mogla da bude portal za putovanje kroz prostor, vreme. Smatra se da su crvotočine nastale u ranom Univerzumu.

Možda vam ova teorija deluje kao naučna fantastika ali zapravo nije. Crvotočine se nalaze i u Ajnštajnovoj Teoriji relativiteta. Po njoj, tuneli u svemiru su mogući i u okviru njih je moguće kretanje brzinama većim od brzine svetlosti. Zapravo moguće je i putovanje kroz vreme. Moguće je i povezivanje paralelnih uvirezuma.

A to znači da ukoliko se u centru naše galaksije zaista nalazi portal, ne bismo imali ni ideju šta se nalazi na drugom kraju čak i kada bismo nekako došli do ulaza.

Li i Bambi smatraju da bismo za nekoliko godina mogli da razvijemo instrumente koji bi dokazali postojanje intergalaktičkog portala. A onda odosmo… photo: wiki

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime