Misteriozni avion američke avijacije X-37B je već godinu dana u orbiti Zemlje. Bilo je predviđeno da avion ostane u neprekidnom letu devet meseci, ali je mu je misija iz nepoznatih razloga produžena.

 

Za razliku od modela F-35 koji će se pojaviti u filmu Top Gun 2, zbog čega je izazvao histeriju smeha pošto jednostavno ne radi, X-37B je mnogo opasnija zverka

Orbitalno test vozilo 2 (kako ga zvanično zovu) je tako u Zemljinoj Orbiti već punih godinu dana i malo više, a predstavnici američke vojske insistiraju na informacijama da je njegova misija samo naučno istraživačke prirode.

Ipak, analitičari kažu da je ovaj projekat sposoban za neke vrlo specijalne zadatke. Boingova tajna letelica se lansira uz pomoć rakete ali sleće kao običan avion, pa se i ponaša između satelita i aviona na velikim visinama.

Eksperti špekulišu da se radi o špijunskoj letelici ili možda nekoj drugoj vojnoj nameni. U teoriji ovaj avion bi mogao da nosi astronaute u svemir, ali i da ima oružje za ciljeve na zemlji ili protiv neprijateljskih satelita.

 

Neki kažu da mu je misija produžena kako bi špijunirao Kinesku svemirsku stanicu ili vojna postrojenja nekih zemalja.

A vojska i vlada samo ćute. Mi mislimo da samo traže Simu Kosmosa iz dalekog Svemira. Šta drugo?

 

Kad smo već kod špijuniranja da li se sećate golih slika vrele ruske špijunke Ane?

POSTAVI ODGOVOR

Ovde upiši komentar
Ovde upiši svoje ime