Prošle nedelje je na Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu misteriozno sleteo avion američkog ratnog vazduhoplovstva KC-135R na direktnom letu iz Ohaja.

Letelica pripada Wisconsin ANG (Air National Guard) i njenom 128. ARW (Air Refueling Wing), a doletela je sa aerodroma Rickenbacker International (KLCK) koji je inače matična baza Ohio ANG-a i njenog 121. ARW, javio je TangoSix.

Primećeno je da je letelica istovarila teret na standu B7.

I niko nije znao šta je bilo u kutijama.

A sada se otkrilo.

KC-135R je doneo poklon Garde Ohaja za Beograd. Tačnije ovi momci su na nagovor trenera KAF Pirates Zemun Toma Sadovskog, prikupili opremu za američki fudbal u saradnji sa fakultetima i srednjim školama u toj američkoj državi. I onda su 200 kompleta opreme lepo ukrcali na avion i poslali klincima pravo u Beograd “Tako da će sva deca koja treniraju u KAF Pirates i KAF Plavi zmajevi dobiti novu opremu", rekao je za Mondo Petar Kostić, senior Pirata iz Zemuna.

Inače službenik Ambasade Sjedinjenih američkih država u Srbiji Tom Sadovski je već dve godine trener u Zemunu, a kako mu ovog avgusta ističe mandat ovo je njegov način da se oprosti od tog kluba američkog fudbala.

 

johann schwarz

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime