Evo zanimljive priče. Navodno se američki specijalci koji su ubili Osamu Bin Ladena u tajnosti spremaju za novu misiju. A to bi bio lov na severnokorejskog diktatora.

Pošto veliki vođa Severne Koreje Kim Jong Un  izgleda nema nameru da sedne za pregovarački sto i nastavlja razvoj nuklearnog oruža, SAD su svesne da mora nešto da se preduzme. Ali znaju da bi preventivni napad ili invazija na Severnu Koreju bili krajnje rizični i doveli do milionskih žrtava. I zato Vašington i Seul zajedno razrađuju tri nova scenarija: ubistvo severnokorejskog diktatora, razmeštanje američkog nuklearnog oružja u Južnoj Koreji i ubacivanje komandosa u Severnu Koreju koji bi izvodili sabotaže na nuklearnoj infrastrukturi.

Sve to predsedniku Donaldu Trumpu predložilo je Veće za nacionalnu sigurnost. Američki i južnokorejski vojni analitičari saglasni su da bi ipak najefikasnija bila likvidacija Kim Jong Una i najviših vojnih, partijskih i državnih funkcionera.

Na taj način država bi bila obezglavljena i to bi bila prilika narodu da se digne na ustanak i svrgne sa vlasti diktaturu.

Američka televizija NBC došla je do tih osetljivih informacija preko visokih obaveštajnih vojnih zvaničnika. Navodno bi sve izvele mornaričke foke iz jedinice Navy Seal Team Six koja je likvidirala u Pakistanu vođu Al Qaide Osamu Bin Ladena. Oni zapravo već uvežbavaju akciju.

Inače nije to prvi put da se pokuša atentan na diktatore iz Severne Koreje.

A priča je toliko luda da podseća na recimo Suicide Squad ili neki slični akcioni film. Samo bez srećnog kraja.

Nakon što su krajem šezdesetih godina severnokorejski gerilci napali predsedničku palatu u Seulu, Južna Koreja odlučila je da uzvrati istom merom.

Ali umesto profesionalaca angažovali su najokorelije ubice i kriminalce, od kojih su zbog toga mnogi pušteni iz zatvora. Ideja je bila da ih obuče a onda pošalju u Pjongjang ge je trebalo da likvidiraju Kim ll Jonga, oca današnjeg diktatora.

Ali posle obuke je neko shvatio da takva misija nema nikakvih šansi na uspeh pa se od nje odustalo. Tada su kriminalcima rekli da dogovor otpada i da se vraćaju u zatvore. Što dovelo do pobune tada već dobro uvežbane ekipe. Umesto Kim Il Jonga, ubili su svoje vojne instruktore, upali u Seul te tamo napravili haos.

Ova epizoda se krila godinama, ali je nedavno procurela u medije.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime