Luka Beograd ustupila je prostore umetnicima i započela projekat SOHO u Beogradu. Cilj projekta je da Beograd po uzoru na London i New York dobije svoj umetnički kvart koji će Beograd staviti na mapu svetskih kulturnih dešavanja

Ateljei umetnika nalaze se u industrijskoj zgradi “Srbijateks” u Dunavskoj ulici u okviru područja Luke Beograd, svega 800 metara od Narodnog pozorišta tako da će biti lako dostupni za sve posetioce i ljubitelje umetnosti.

 

Inspirisani umetničkim duhom Londona, New Yorka, Pariza i Moskve umetnici su puni zanimljivih ideja koje bi želeli da podele sa beogradskom publikom, ali i da svoje kolege i prijatelje iz inostranstva ugoste u Beogradu u svom prostoru sve u cilju stvaranja novog i lepšeg Beograda kroz vrednosti koje su univerzalne. SOHO BG je projekat koji je svima dostupan i treba da bude deo svih onih koji u njega žele da se uključe.

U projektu učestvuju mnogi poznati umetnici među kojima i: Miloš Šobajić, Mihael Milunović, Zoran Velimanovid, Slavimir Stojanović, Nenad Marjanović, Dragoljub Zamurović, Miroslav Lazović, Isidora Ivanović, Slađana Marinković, Kosta Kulundžić i drugi.

1 KOMENTAR

  1. Naravno da svi koji mogu treba da podrze dobru umetnost i talentovane umetnike, one kojima je podska potrebna, znaci relativno mlade, potvrdjene a jos finansijski slabe, one koji nemaju para da zakupe atelje, sto bez problema moze svaki od nabrojanih afirmisanih umetnika, koji prodaju svoja dela za hiljade evra, i koji su retko u Beogradeu, a ateljeji zvrje prazni dok se mladi umetnici muce po podrumima.. Zasto bogate pomagati, pa oni imaju para da zakupe atelje ako treba i u Knez Mihailovoj? Naravno, Luka Beograd hoce da poznata imena iskoristi za svoju promociju, a ne za promociju kulture i umetnosti ove zemlje. Sve je to jadno.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime