Istraživanja su pokazala da je potrebno svega nekoliko minuta, čak i sekundi da o osobi koju prvi put vidite steknete bar neko mišljenje. Sjajan osmeh, jasan glas, moderna frizura, snažan stisak rukom ili dobro držanje su samo neki od faktora koje pamtimo pri upoznavanju.

Zato je prvi utisak veoma važan. Nekad i taj prvi susret presudan u daljoj komunikaciji dvoje ljudi, stoga, tragajte za slobodom u želji za bliskošću. U romantičnom ambijentu beogradskog “Movie bara”, u organizaciji kompanije “Head & Shoulders”, pod sloganom „Približi se”, održan je “speed dating” ili, u prevodu, brzo upoznavanje. Tom prilikom 20 devojaka i 20 mladića dobilo je šansu da se za svega tri minuta upoznaju, piše „Glas”.

Za “speed dating”, koji se prvi put organizuje u Srbiji, prijavilo se dosta mladih i to putem kupona koji su mogli da se nađu u brojnim magazinima za žene. Uz piće u baru ćaskalo je 40 mladih, a poseban ton događaju dali su šarmantni par Saša Plećaš, poznatiji kao dr Filgud, i Marija Savić-Srećković, prvakinja u fitnesu.
Ovo vam može biti simpatično, ili potpuno neprihvatljivo. Jer, svako ima svoj lični stil i način prilaženja osobi koja je pobudila vaša čula. Neki startuju odmah, nekima je potrebno i nekoliko meseci da u potaji pate da bi učinili prvi korak.
Ali, ne zaboravite, ne morate biti jedini kome se sviđa dotična osoba. Samo se postarajte da ne bude po onoj narodnoj „Ko pre devojci, njemu i devojka!”.

1 KOMENTAR

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime