Aleš Čerin je farmakolog, otac četvoro dece, Slovenac iz Ljubljane, koji je došao u Beograd kako bi pokazao da je skroman ali zdrav život itekako moguć.

On se dva meseca hranio za samo jedan evro dnevno sa namerom da utiče na povećanje svesti o globalnom siromaštvu, ali i preteranoj potrošnji zemalja Zapada.

Čerin se uglavnom hranio povrćem iz svoje bašte, domaćim jabukama, prazilukom, salatom, pasuljem, i paprikama. Pio je vodu, čajeve, a mleko kupovao na farmi. Zeleni čaj mu je bio previše skup, a jogurt je sam pravio, kao i hleb. Neke od namirnica je skupljao u šumi, poput veoma zdravog kestenja.

Pored toga je tri puta nedeljno džogirao, a svakog dana je vozio bicikl. Za to vreme je oslabio četiri kilograma, a da se nikada nije bolje osećao, rekao je Čerin u intervju Rojtersu.

On je ukazao da porodice u razvijenim zemljama na hranu troše 400 puta više novca nego one u nerazvijenom svetu. „Globalna kriza pokazuje da svet ne može da nastavi ovako. Imamo problem sa terorizmom i zbog toga što nas dobar deo sveta ne voli zbog naše pohlepe“, upozorio je Čerin.

9 KOMENTARI

  1. „Globalna kriza pokazuje da svet ne može da nastavi ovako. Imamo problem sa terorizmom i zbog toga što nas dobar deo sveta ne voli zbog naše pohlepe“, upozorio je Čerin.

  2. Dokle ce da pisete ovakve budalastine neka zizi sa platom od 16 ooo din mesecno pa da plati sve troskove i odecu obucu a na kraju hranu i neka se pohvali posle dve godine a ne dva meseca GLUPOST I BEZOBRAZLUK .

  3. živeo sam i ja nedelju dana u beogradu sa 100 dinara dnevno, dok nisu došle prve pare u novu firmu sa zakašnjenjem.. kila hleba i 1,5l vodavoda i neki kroasan ili slično.. nakon 5 dana pronašao sam u kuhinji limenku tunjevine i bogami bila je najbolja riba koju sam jeo u životu 🙂

  4. Vece budalastine nisam cuo!!! Nije istina to je laz!!! Covjek nije ni video Srbije nego je to sve cinio u svojoj rodjenoj kuci! Gledala ga cjela Slovenija… pozdrav iz Slo…

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime