Skupila milion dinara za beskućnika

Koji joj je pre toga dao poslednju paru kada je bila u nevolji

Kate McClure ima 27 godina i desilo joj se da je u dosta opasnom delu Filadelfije ostala bez goriva u sred noći. A onda joj je beskućnik Johnny Bobbit Jnr ponudio svojih poslednjih 20 dolara.

I ne samo to nego joj je rekao da sedi u kolima zaključana i ne izlazi ni za živu glavu. On je otrčao po gorivo, platio ga svojim parama i pomogao joj da sve prođe bez problema.

Kate ga je pronašla par dana kasnije i vratila novac. Ali ne samo to. Saznala je njegovu životnu priču.

Johnny je bio u marincima, a obučavao se za bolničara. Ali posle niza loših odluka i nesrećnih okolnosti završio je na ulici kao alkoholičar još 2014. godine. Od tada živi ispod mosta.

„Pričajte mi o lošoj sreći… Ali nemojte da me shvatite pogrešno. Ja sam ovde zbog svojih odluka i nikoga ne osuđujem osim sebe“, rekao je skromni ratni veteran za Philadelphia Inquirer.

A onda je Kate odlučila da mu pomogne. Prvo mu je donela toplu odeću, ćebe i vaučere za hranu. Johnny je insistirao da sve podeli sa prijateljima. Kada je to videla Kate je shvatila da mora da uradi još više. Preko GoFundMe kampanje skupila je 110.000 dolara što je oko milion dinara.

Iznajmili su mu stan, obezbedili hranu, odeću i mobilni. Kao i džeparac za početak, dok ne stane na noge.

Pročitajte i 10 životnih lekcija marinaca.

2 thoughts on “Skupila milion dinara za beskućnika”

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *