Mi dobijamo prvi skate park u zemlji, a za to vreme u Štutgartu je otvoren prvi evropski muzej Skateboarda. Iako je ovaj grad poznat kao evropska automobilska prestonica sa muzejma Mercedes-Benza i Porschea, ni mali drveni četvorotočkaši nisu zapostavljeni. Tako se u komšiluku ova dva svetlucava muzeja metalik boje nalaze i eksponati kao što su iscepane patike i izgrebane skate daske.
Ideja za muzej potiče iz 2003. godine kada je dvonedeljna izložba organizovana u jednom podrumu. Autori izložbe Juergen i Daniel su bili toliko zadovoljni reakcijama da su potražili mesto za muzej i nove eksponate. U međuvremenu je izložba posetila još neke evropske gradove, poput Berlina, Barselone i Londona.
U muzeju su hronološki predstavljeni eksponati, a tu su i novi koncepti koji tek dolaze poput budućih modela Nike skejterskih patika. Većina izložbe je prikupljena kao donacija skejtera širom seta, a autori najavljuju i knjigu na istu temu, kao i posete drugim gradovima. "Uživaj u životu, vozi skejt", poručuju nam iz Štutgarta.