Poslovni ručkovi su korisni, nekada prijatni, potrebni u svakom slučaju. Dobri saveti nikada nisu na odmet.

Ambijent

Hrana je ukusna, čak savršena, ali to nije dovoljno. Pažnju treba obratiti i na okruženje u kome ćete provesti nekoliko sati. Preglasna muzika, bučni gosti, buka sa ulice sigurno neće pomoći sklapanju poslova, ostavljanju povoljnog utiska.

Restoran

Ako prvi put idete u restoran obavezno proverite o kakvom restoranu je reč. Proverite na internetu, pitajte poznanike. Želite da ostavite dobar utisak. Vredi se potruditi. Naravno, trebalo bi da znate šta vaši poslovni partneri vole da ručkaju, da li su vegetarijanci, makrobiotičari.

Prežderavanje

Nemojte otići na poslovni ručak potpuno gladni. Nemojte navaliti na predjelo kao da niste jeli deset dana. Poslovni su ručkovi namenjeni druženju više nego jelu.

Mobilnom nije mesto na stolu

Nije prikladno držati mobilne na stolu. Nije prikladno ni svaki čas zavirivati imate li neku poruku. A još manje je prikladno zivkati ili neprestano čavrljati.

Plaćanje

Ne treba se mnogo natezati oko plaćanja. Ako neko ponudi da plati, ponudite i vi da delite. Ali ako osoba insistira odustanite, nemojte se prepirati. Ako ste pozvali partnera na poslovni ručak onda ga vi i plaćate.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime