Mora da ste već čuli da se danas i sutra u Beogradu održava sastanak misteriozne Trilateralne komisije?

U Beograd tako stiže 165 najuticajnijih članova trilateralne komisije, a to su, kako je naveo Tahir Hasanović, predsednik Organizacionog odbora Evropske trilateralne konferencije, ugledni državnici, bivši političari, bankari, predsednici najvećih kompanija i nosioci krupnog kapitala.

Trilaterala se ponekada zove i Bildeberg grupa i to ime izaziva bukvalno histeriju kod pristalica teorije zavere.

Što i ne čudi previše kada čujete da su već u početku na sastancima prisustvovali ljudi iz obaveštajnih agencija, MI6, NATO, ali i velikih korporacija, banaka i nekih država.

Trilaterala se sastaje jednom godišnje uz veliku tajnost i obezbeđenje kako bi pričali i trenutnoj geopolitičkoj situaciji. I naravno isplanirali budućnost celog čovečanstva. Neko će reći da su to budalaštine, ali kada na istom mestu imate najbogatije korporacije, najmoćnije političare, vojsku i tajne službe, onda se definitivno može zaključiti da je ovo bitan sastanak.

A sada da ipak pređemo na činjenice.

Trilateralnu komisiju je osnovao David Rockefeller u julu 1973. godine kao nevladinu organizaciju za promociju bliže saradnje između Severne Amerike, Evrope i Japana.

"Komisija je od osnivanja porasla pa danas objedinjuje članove iz više zemalja regiona, nastavljajući dijalog o problemima naše planete koji su danas baš kao i 1973. godine važni. Problemi i pretnje su se promenili ali njihov značaj se samo povećao zbog bolje povezanosti", kaže Trilaterala na svojoj zvaničnoj stranici.

U Komisiji je Severna Amerika predstavljena sa 120 članova, Evropa sa 170, dok Aziju predstavlja Japan, ali u okviru ove grupe ima članova drugih zemalja Azijsko Pacifičkog regiona.

Bildeberg grupu često kritikuju, kako teoretičari zavera koji smatraju da se u njoj okupljaju vladari iz senke, tako i ugledni mislioci poput Noama Chomskog koji smatra da ukida nacionalni suverenitet.

 

U svakom slučaju biće zanimljivo šta su poruke sa ovog skupa u Beogradu…

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime