Verovatno ste već čuli da Ryanair leti iz Ništa za nekoliko gradova Evrope i da su njihove avio karte neverovatno jeftine? Recimo već od par evra se kreću u jenom pravcu. A sada imamo još luđu vest.

Izvršni direktor ove niskobudžetne avio kompanije, Michael O’Leary najavio je kako će već za nekoliko godina karte za njihove letove biti besplatne.

Revolucionarni plan se zasniva se na zaradi po drugim osnovama. Recimo, deliće zaradu sa aerodromima, a naplaćivaće i druge usluge, od dodatnog prtljaga, transfera ili pića i hrane u avionima.

O’Leary precizira kako već sada četvrtinu prihoda zarade na taj način. Inače,  već se vode pregovori sa aerodromima oko smanjenja taksi što je prvi korak ovog ambicioznog plana, prenosi Guardian.

„Izazov za budućnost je smanjivanje taksi. Moja vizija je da u sledećih 5 do 10 godina ne bude više troškova za naše avione, a ako se to dogodi naši avioni će biti puni i mi ćemo zarađivati deleći zaradu sa vazdušnim lukama, koje će zarađivati od svih putnika koji se nađu u svim njihovim objektima i koji će plaćati usluge na aerodromu“, kazao je O’Leary.

„Mislim da je ovo sigurna budućnost. Naravno, to neće biti moguće na Heathrow ili drugim većim aerodromima, međutim svi manji aerodromi koji žele da povećaju broj putnika već smanjuju takse.“

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *