Putovanje avionom posle korone izgleda neće biti baš tako jednostavno. Pandemija korona virusa promenila je mnoge naše navike. Čini se da će se iz korena promeniti i planiranje za vreme letnjih odmora. Iako se zemlje u koje dolaze brojni turisti pripremaju u novonoastaloj situaciji za bezbedno letovanje, ljudi su ipak rezervisani. Mnogo toga će zavisiti od ponašaja novog korona virusa tokom letnjih meseci.

Jedno od važnih pitanja je i kako će se leteti avionom. Brojne agencije odpuštaju svoje zaposlene i prestaju sa radom. One koje opstaju najavljuju velike promene za sigurnija putovanja.

Pojedine kompanije kažu da će napraviti velike razmake između putnika kako bi bezbednost bila na višem nivou. Druge pak tvrde da to nije ekonomski izvodljivo.

Glavno pitanje putnika je, koliko je zdrav vazduh u avionu i zar on nije prenosilac zaraze?

Svetska zdravstvena organizacija je nedavno izjavila da se u avionu vazduh menja trideset puta na sat i da se kontroliše.

Putnicima se savetuje niz preventivnih mera od pranja ruku i da koriste svoje maramice u kojima ima alkohola, da idu što manje do toaleta i to onog koji im je najbliži.

Savet je i da se ne šetaju kroz avion nego da sede na svom mestu. Nošenje maske uliva sigurnost i preporučuje se.

Osnovni savet je da ne putujete ako se ne osećate dobro.

Kako će zaista putovanja avionom izgledati u bliskoj budućnosti tek će se videti.

1 KOMENTAR

  1. Covid-19 je prizemljio mnoge avio-kompanije i jos uvek se ne zna kad ce ovome doci kraj,bezbedno putovati moguce je ako se preko Royal Charter Service-a iznajmi privatni let.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime