Pandemija covida 19 donela je mnoge promene, uskratila razna zadovoljstva, zabranila neke navike, sve u svemu, učinila život drugačijim i stresnim.

Može li se bezbedno putovati avionom, šta treba učiniti da budete sigurni, kakve mere preduzeti da bi se zaštitili od covida 19, samo su neka od pitanja za koja tražimo odgovore ovih meseci.

Sigurnost nikom nije zagarantovana, ali postoje svakako mere i preporuke stručnjaka kojih se treba pridržavati i kada putujete avionom.

Nošenje maski je uvek sigurnosna mera i na terminalu i u avionu. Na taj način ćete zaštiti i sebe i druge.

Držite dovoljnu distancu između vas i drugih osoba. Na aerodromu ćete već saznati pravila i kolika distanca je određena između ljudi. Verovatno će to biti od metar do dva i po metra razdaljine. Poštujte pravila.

Prema dosadašnjim najavama aviokompanije su ograničile služenje hrane i pića. Zato kupite bocu vode na aerodromu i ne bi bilo loše ako možete da sami sebi napravite sendvič, pogotovo ako je putovanje duže.

Trudite se da ruke perete što češće. Ako je dozvoljeno ponesite alkohol i sredstvo za dezinfekciju koje ćete redovno koristiti.

Izbegavajte dodirivanje površina, ne pridržavajte se za hvataljke i držače ili nosite rukavice.

Ne dodirujte lice ako baš ne morate.

Ne bi bilo loše da prebrišete vlažnom maramicom sedište. Pretpostavlja se da je dezinfikovano pre leta, ali budite sigurni i učinite to zbog sebe.

I pre nego što krenete na put, dobro se informišite o uslovima leta i ponašanja kako na aerodromu, tako i u avionu.

Stručnjaci savetuju ako ne morate baš da letite, sačekajte da se smanji broj zaraženih i obolelih.

1 KOMENTAR

  1. Do sada se nismo još susretali sa ovako prenosivim i opasnim virusom koji se širi brzinom svetlosti. putovati avionom je rizično kao i putovanje autobusom.Sigurni jedino možemo biti ukoliko preko Royal Charter Service-a iznajmimo privatan let.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime