Na našim putovanjima širom sveta smo shvatili da je samo nekoliko reči dovoljno da se sporazumete sa lokalcima. Zato vam donosimo ovih 6 izraza sa različitih jezika koji će vam pomoći da sve prođe onako kako ste vi zamislili

1. In ša Alah (Arapski)

Arapi širom sveta ovaj izraz koriste u milion situacija. Može da bude nada, kao naše "daće Bog", ili pitanje poput "nikad se ne zna". U svakom slučaju, obradovaćete ih kada čuju da znate par reči.

2. Jala Jala

U mnogih afričkih zemljama ovo je izraz za odmor. Dakle, ako se u sred obilaska pustinje malo umorite, slobodno sedite i svima kažite da vam je dosta – jala jala!

3. Dui, Bu Dui

Kinezi će zavladati svetom što znači da bi trebalo da znate da kažete DA hoću piletinu sa kikirikijem, ili NE neću da kupim iPod kopiju za 10 evra. Dui je da, Bu Dui je ne na mandarinskom!

4. Sa va

Na francuskom možete da iskoristite ovaj izraz kao pitanje da li ste dobro, ili kao odgovor na isto to pitanje, ili da se samo javite nekom na ulici ili možda da muvate nekog.

5. Dobar dan

Dobar deo Evrope govori slovenskim jezicima. Zato recite dobar dan ili varijante poput dobri dan, dobar den i slično i braća Sloveni će se obradovati što ste najrođeniji rod.

6. Bzif

Ako su oko vas ljudi koji govore arapski to znači da ćete se po ceo dan samo cenkati. Zato je važno da znate da kažete da je to mnogo skupo, a upravo to znači bzif!