Putovanja posle korone će verovatno u jednom trenutk početi. Ali ne znamo još kada. Turizam je među onim privrednim granama koje su najviše pogođene pandemijom korone. Njegova budućnost je sasvim neizvesna jer se još uvek ne vidi kraj pandemije a time ni rešavanje problema u turizmu.

Članice G20 istakle su da žele da pomognu i ublaže posledice pandemije po svetski turizam. Prema pordacima OECD pad prihoda u turizmu je skoro pedeset posto.
Zemlje G20 su se obavezale da će pomoći turističkim firmama kako bi započeli nove aktivnosti.

Grupu G20 čine predstavnici 19 zemalja: Argentina, Australija, Brazil, Francuska, Nemačka, Indija, Indonezija, Italija, Japan, Južna Afrika, Južna Koreja, Kanada, Kina, Meksiko, Rusija, Saudijska Arabija, Sad, Turska, Ujedinjeno Kraljevstvo i guvernerg Evropske centralne banke.

Za sada tek poneka država skromno razmišlja o otvaranju turističkih destinacija. Društveni život i putovanja su na čekanju.

Kina je u Pekingu otvorila 73 turističke destinacije u gradu.

Turska i Grčka su takođe najavile otvaranje sezone ali će to zavisiti od situacije sa pandemijom covida 19.

Beč je već dugo jedna od veoma posećenih turističkih destinacija. Ali kako su istakli iz turističke zajednice ovog grada tek od iduće godine računa se sa oporavkom. Ističe se da je broj noćenja u martu bio manji za 72, 5 %.

Ističe se da je za uspšenu buduću sezonu najvažnije osigurati dobre aviolinije.

Prema najnovijim informacijama kompanija Wizz Air najavljuje da će od 1. maja obnoviti letove za Lisabon, Budimpeštu, Tele Aviv, Tenerife. Osoblje će nositi maske i rukavice a avioni će biti dezinfikovani.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime