Putovanja na more 2020 godine – Da li će biti moguća? Izgleda da neke ništa neće zaustaviti. Evo kako će to izgledati.

Mnoge zemlje priremaju se uveliko za turističku sezonu, smišljajući efikasne metode zaštite gostiju.

Ovih dana najavljuje se otvaranje avio, železničkog, drumskog saobraćaja. Otvaraju se u mnogim zemljama kafići, hoteli, ugostiteljski objekti. Pripremaju se plaže.

Omiljena destinacija naših gostiju je Grčka. I po svemu sudeći ona će se vrlo brzo otvoriti za ovogodišnje turiste, što bi se moglo deseiti ako sve bude u redu već prvog juna.

Kao što su to najavile već mnoge zemlje, turisti će morati pri ulasku u Grčku da pokažu da su testirani na koronu i da nisu pozitivni. Prvo će početi da rade samo oni koji izdaju sobe a tek kasnije i hoteli.

Još uvek se utvrđuju mere koje će se preduzeti da bi se zaštitili turisti. Pored ostalog, biće veći razmak na plažama, držaće se distanca ali tek će se videti kako će sve to da se izvede.

Španija je popularna destinacija za naše turiste i mada je bila među zemljama sa velikim brojem zaraženih pripreme za sezonu su u toku.

Neki hoteli već rade, plaže se otvaraju u junu. Vanredno stanje u ovoj zemlji završava se 24. maja.

Veoma je važno da se turisti osećaju sigurno i bezbedno, kažu i zvaničnici u Španiji.

Italija, sa svojim divnih plažama, gradićima, kulturnim blagom, izuzetnom hranom i sjajnim domaćinima, mami osmehe i privlači brojne turiste,

Na žalost, ova zemlja je imala veoma veliki broj zaraženih i umrih. A ovih dana stižu i loše vesti da se ponovo penje broj zaraženih.

Ipak, najavljuju da će zemlja biti otvorena i spremna za turiste.

Stručnjaci smatraju da će ove godine ipak najviše biti domaćih turista. Ali svakako će biti i odvažnih koji neće propustiti ni ovogodišnji odmor u lepoj Italiji.

Ovo su samo predviđanja i nade kako domaćina tako i gostiju. Šta će se na kraju dešavati, zavisiće isključivo od covida 19 koji očito određuje pravila i u turizmu.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime