Izbor boja u vašem domu može biti izazovna i uzbudljiva misija. Kupatilo mnogima predstavlja prostoriju za opuštanje u kući ili stanu, a odabir boja uticaće na celokupan doživljaj kupatila.

Boje imaju tu moć menjanja i prilagođavanja vizuelnog identiteta bilo koje prostorije vašim potrebama. Kupatilo dizajniramo i uređujemo tako da se u njemu osećamo komforno, a njegove boje nas inspirišu i mogu uticati na naše raspoloženje. Odabir prave palete boja može biti itekako bitan jer su one veoma važan faktor u stvaranju opuštene atmosfere tako da pre nego što se opredelite dobro je znati kakvu poruku boje šalju i kako koja od njih utiče na kompletan ambijent.

Plava kupatila

Prisutnost plave boje u kupatilima je česta pa se može reći da je jedna od omiljenih boja. Ona predstavlja prostranstvo i deluje umirujuće na psihu asocirajući vas na more i leto, a postoje razne nijanse, od najsvetlijih do tamnijih tonova.
Odabirom svetlo-plavih ili pastelnih tonova budite kreativnost, osećaj slobode i smisla. Plava boja simbolizuje dubinu mora ili neba, pa ako je kombinujete sa zelenom imaćete osećaj kao da ste na plaži, a za još malo vedrine dodajte žutu.

Ova boja je skladna sa drvetom kao jednim od pet elemenata koji se posmatraju u feng šuiju. Ona vas odmara i podmlađuje, a njenim dodavanjem u vaše kupatilo emituje se energija koja umiruje nervni sistem i deluje stimulativno na mozak.
Kombinacija plavih pločica i bele sanitarije koju nudi Geberit Smyle kupatilska serija izgleda veoma interesantno jer sa belim elementima istaknutih linija unosite harmoniju u kupatilo, postižete lakoću korišćenja savremenog dizajna i ostvarujete izuzetan stepen udobnosti.

Bela boja

Bela boja je univerzalni izbor u bilo kojem obliku u skoro svakoj prostoriji. Malo kupatilo će vizuelno izgledati mnogo prostranije ako se odlučite za pločice i kompletnu sanitariju bele boje, ali kako ovako blistavo belo kupatilo ne bi bilo monotono dodajte neke detalje u drugoj boji, npr. peškire, dozer za sapun i druge galanterije.

Ako imate želju da vaše novo kupatilo bude moderno i upečatljivo, beli Geberit Monolith sanitarni moduli će vas oduševiti svojom formom, funkcijom i elegancijom. Osim toga, bela, crna, lava ili peščano-siva boja, kao i kamena keramika i beton kojim se može obložiti izgledaju bezvremenski u gotovo svakom kupatilu.

Geberit Monolith sanitarni moduli pružaju mnogo mogućnosti u uređenju kupatila, kao i mnoštvo prednosti. Pored integrisane funkcije za ventilaciju neprijatnih mirisa, inteligentne senzorske tehnike, prednosti koje Monolith modul sadrži su diskretno LED osvetljenje i tihi ventilator za pročišćenje vazduha.
Ako volite neutralne boje dubinu ćete postići tamnim podom, a uzbudljiv enterijer ćete stvoriti teksturom i četkanom površinom koje naglašavaju prirodan izgled. Bela boja je prilagodljiva, predstavlja bistrinu i čistoću i obezbeđuje neutralnu energiju.

Peščani tonovi

Boje su važne za postizanje opuštenosti. Danas su zidovi i elementi kupatila najčešće obojeni modernim puderastim nijansama, bojama poput bež ili svetlo sive. Takve boje donose svežu i svetlu atmosferu i pružaju priliku za lični pečat. Peščani i nude tonovi stvaraju osećaj topline, smiruju um i obezbeđuju osećaj harmonije. Izbor ovakvih boja za vaše kupatilo učiniće da ono odiše luksuzom i elegancijom. Pogodne su za prostrana i dobro osvetljena kupatila. Nežni zemljani tonovi otvaraju prostor, pogotovo u kombinaciji sa belim peškirima i velikim ogledalima.

Zemljane boje u dodiru sa drugom smelom bojom kao dodatkom ili blago prljavo belom najbolji su odabir za osećaj mira u prostoru. Beli umivaonici i WC šolje izgledaju posebno prefinjeno kada se kombinuju sa ovim bojama. Samostojeći Geberit ONE umivaonik ističe se od ostalih modela svojom jednostavnom elegancijom, estetikom i minimalističkim dizajnom. Naravno, dostupan je i u kombinaciji sa ormarićem za umivaonik.

Topla rasveta s mesinganim svetiljkama dodaje više stila kupatilu u bojama inspirisanim prirodom. Čak i male doze pastelnih tonova kao akcenat nude umirujući osećaj.

Mirisne note

Kada odaberete boje za vaše kupatilo u kom se negujete i relaksirate završni detalj je odabir mirisa poput lavande, jasmina, mente ili kamilice koji će doprineti opuštajućem ambijentu.