Ne treba se tuširati tokom oluje. I to nije mit već izgleda istina. Tako bar kažu naučnici.

Stručnjaci kažu da zaista treba izbegavati tuširanje tokom oluje. Svakako ne bi bilo dobro da doživite strujni udar kroz vodu, konstatuju. Dakle, ova tvrda nije mit, već istina.

Imamo još predloga za vas, za koje ste možda mislili da su izmišljotine vaše bake ili mitovi koji su vas nervirali od malih nogu.

Evo još jednog predloga, ne izlazite kada je vetrovito i hladno bez jakne. O da, to su vam baka i mama stalno govorile, obuci jaknu. Istraživanja pokazuju da niske temperature slabe imunološki sistem. To znači da organizam neće imati dovoljno sposobnoti da se bori protiv infekcije. Ipak da biste se razboleli morate biti izloženi i klicama. Dakle, nećete se razboleti od boravka napolju bez jakne ali je ipak poželjno da je nosite, savetuju stručnjaci.

Pamučne štapiće ne stavljajte u uši. Na taj način možete povrediti uši ili navući neku infekciju. Važno je znati da ne treba stalno čistiti uši jer je vosak koristan, sprečava bakterije i prljavštinu da prodru u uvo. Ako vam se čini da je vreme za čišćenje voska kupite troprocentni hidrogen u apoteci, sipajte u uvo i sačekajte da otkloni višak ušne masti.

Hrana vam je pala na pod i ako izbrojite do pet možete da je podignete i pojedete. To je čuveno pravilo pet sekundi. Ali da li je ispravno, evo da čujemo šta kažu stručnjaci. Oni ističu da to nije naučno potvrđeno. Ali ako vam je pod čist, pokupite vaše parčence hrane i pojedite ga. Za svaki slučaj ako hrana može da se opere učinite to.