Pronađeno tajno skrovište nacista

U Argentini naravno

Policija je u kući u predgrađu Buenos Airesa pronašla tajnu prostoriju u kojoj je bila skrivena masovna riznica nacističkih relikvija.

Među 75 pronađenih predmeta u ovom „privatnom muzeju posvećenom nacizmu“ policija je pronašla pištolje, bodeže, ratne medalje i trofeje i ogromnu bistu Adolfa Hitlera.

Istraga krijumčarenja umetnina dovela je službenike do „najveće tajne riznice nacista u istoriji Argentine“, izjavila je ministarka za bezbednost Patricia Bullrich. Dodala je da je ovaj pronalazak „pravi horor“.

„Pronašli smo predmete u staklenim sanducima u sobi iza police sa knjigama kojoj niko nije imao pristup“, rekao je inspektor Marcelo El Haibe.

Između ostalog su pronađene usne harmonike i dečije igračke, kompasi. Otkrivena je i medicinska naprava kojom je stravičan režim merio obim ljudske lobanje u medicinskim zahvatima na žrtvama Holokausta.

Posle Drugog svetskog rata mnogi nacisti su pobegli u Argentinu, gde im je predsednik Juan Peron dao priliku da započnu novi život. Danas tamo živi više od 3,5 miliona njihovih potomaka.

1 comment on “Pronađeno tajno skrovište nacista”

  1. 3.5 miliona potomaka nacista? Pa da su zečevi to ne bi bilo moguće. Autor ovog teksta nije baš ni bistar ni načitan. Nemačka zajednica u Argentini postoji mnogo pre nego što su nacisti stigli tamo. Najviše ima potomaka Nemaca sa Volge (2 miliona). Ukupno ima 3,5 milona Argentinaca nemačkog porekla, a među njima, verovatno, i poneki potomak nacista.

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *