Hladno i sneg, tako ukratko glasi prognoza vremena za narednih sedam dana, kaže Nedeljko Todorović, meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Temeperatura iznad nule sutra se jedino očekuje na jugositoku i istoku Srbije.
 
– Danas će biti nešto toplije u Negotinu, Zaječaru, Nišu, Dimitrovgradu, Leskovcu i Vranju. Minimalna temperatura u ovim krajevima kretaće se od minus dva do nula, dok će maksimalnim temperaturama iznositi od nula do četiri stepena. Pored snega u tim krajevima moguća je kiša, i ledena kiša – kaže Todorović za Blic.

U ostalim delovima Srbije minimalna temperatura danas će se kretati od minus 12 do minus tri, a maksimalna od minus devet do nula stepeni.

 

> Pogledajte slike zavejane Srbije koje su nam poslali čitaoci!

– Već od nedelje temperature će u celoj Srbiji biti ispod nule. U nedelju će jake snežne padavine popustiti, tako da će sneg tek ponegde slabije provejavati. Takvo vreme trajaće do ponedeljka popodne, kada se ponovo očekuje nešto više snega koji će padati i u utorak – kaže Todorović, i dodaje da će sa novim snežnim padavinama snežni pokrivač rasti, pa će recimo u Beogradu do kraja utorka on porasti na 30 do 40 centimetara.

Od srede nas, kaže naš sagovornik, čeka nekoliko suvih i hladnih dana. Vreme će biti umereno oblačno, ponegde sa kratkim razvedravanjima što će doprineti da noćni i jutranji mraz bude jači.

Od nedelje do srede minimalne temperature u celoj Srbiji kretaće se od minsu 13 do minus sedam, a maksimalne od minus 10 do minus dva.

> Šta savetuju doktori beogradske Hitne pomoći?

– Od četvrtka do subote sledi hladniji talas kada će se minimalne temperature kretati od minus 25 do minus 10, a maksimalne dnevne od minus 10 do minus sedam stepeni – kaže Todorović.
 
Todorović dodaje da će hladno vreme u Srbiji potrajati do 15. februara. Od tada pa do 20. februara  čeka nas manje hladno vreme, jer će maksimalne temperature prelaziti nulti podeok na Celzijusovoj skali.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime