lg

Prodat je grad duhova u Kaliforniji

Za samo 1,4 miliona dolara

Posle mesec dana od kada je ponuđen na prodaja, kalifornijiski „grad duhova“ Cerro Gordo je našao novog vlasnika. Kupio ga je Brent Underwood za 1,4 miliona dolara.

Početna cena za ceo grad Cerro Gordo je iznosila 925.000 dolara, ali je u petak, 13. jula, dostigla 1,4 miliona dolara.

„Zaista nismo očekivali ovoliku aktivnost. Dobili smo više od 10 ponuda, a Underwoodova ponuda je bila najbolja. Takođe, njegov plan je koristan za očuvanje i javnu upotrebu zemljišta“, izjavio je agent za prodaju Jake Rasmuson.

Cerro Gordo, što znači „debelo brdo“, poseduje 22 objekta uključujući napušteni hotel, crkvu i motel. Radi se o napuštenom rudarskom gradu koji je bio u vlasništvu jedne porodice. Grad je nastao nakon otkrića srebra 1865. godine, a u jednom trenutku je postao najveći proizvođač srebra u Kaliforniji.

„U njegovo vreme prosečno se u ovom gradu nedeljno događalo jedno ubistvo. Grad je zaista deo Divljeg zapada“, kazao je Rasmuson.

Zanimljivo je da je do danas ostao skoro savršeno očuvan i autentičan.

Nakon što je izgubio slavu i posle pada cena srebra i nastanka drugih problema poput požara, Cerro Gordo je napušten pa je postao poznat „grad duhova“.

Underwood ima plan da iskoristi bogatu istoriju grada i učini ga turističkim mestom i unikatnom destinacijom za turiste.

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *