Priprema za početak školske godine je moguća i poželjna. Školska godina se približava, časovi samo što nisu počeli. A vi se tek vratili sa odmora i ne možete da verujete da je letovanje prošlo.

Kupovina torbi, pribora je posao koji morate da obavete dok još nema gužvi. Ali dobro razmislite, ne morate kupovati sve novo. Pregledajte sa svojim đakom ili đacima šta je to što može da se koristi i ove godine. Štedite jer je ovo vreme štednje, ekonomska situacija nije baš najbolja.

Nemojte da opterećujete dete polaskom u školu. Neka to bude nešto uobičajeno i normalno. Roditelji, babe, dede, komšije uvek smisle “genijalna” pitanja: jel voliš da ideš u školu i opterećuju mališane.

Deca su se preko raspusta opustila pa su i spavanje produžili. Ali polazak u školu znači da će morati ranije da ustaju što neće biti ni malo lako. Pripremite se da ih budite na vreme, nemojte se nervirati i raditi sve u poslednji čas. Bilo bi lepo da uveče legnu ranije kako bi se dovoljno naspavali.

Većina roditelja se obično pred sam početak škole seti da bi trebalo malo raditi sa decom, provežbati. Onda navale da vežbaju svaki dan i deci već sam početak školske godine postaje naporan i težak. Ako niste vežbali u protekla dva meseca obuzdajte se i krenite laganim tempom kada počnu časovi. Sve će postići uz strpljenje, angažman i poverenje.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime