Švedske bliznakinje poludele u isto vreme

Prva bizarna priča dolazi iz Švedske! Bliznakinje Ursula i Sabina Eriksson su živele sasvim normalne živote, nikada nisu imale psihičke probleme ili neprilagođeno ponašanje.

A onda, jednog dana Ursula je doletela iz Amerike u Irsku kako bi posetila sestru. Obe su ušle u autobus za London. To je bilo malo čudno pošto nikome nisu ni rekle da za svoj put. U autobusu su počele da se ponašaju recimo kao naši huligani čiji fudbalski tim je upravo izgubio. Vozač ih je izbacio. A onda su nastavile pešaka po sred auto puta, bez iakkve bojazni od automobila. U jednom trenutku su slučajno naleteli na policajce koji su snimali emisiju o snagama reda za BBC. Dok je bežala od policije Ursula je direktno naletela na kamion. Sekundu kasnije i Sabina je uspela da se oslobodi pa i nju udara auto.

 

Ali ni to nije bio kraj ludila.

I pored toga što je uradio auto, Sabina uspeva da se pridigne i napada policajce. Šestorica su je jedva savladali. Ursula je vrištala i verovatno bi uradila isto samo da joj obe noge nisu bile polomljene ispod kamiona. Onda se Sabina smirila pa su je pustili sutradan iz policijske stanice. Velika greška! Nekoliko sati kasnije ubila je slučajnog prolaznika koji joj je iz najbolje namere ponudio smeštaj. A onda se bacila sa mosta. I preživela. Pa je osuđena na pet godina zatvora. Samo? Pa advokati su prilično lako dokazali da je skroz luda.

Ni jedna nije imala alkohol ili narkotike u krvi. Psihijatri kažu da je verovatno jadna od njih imala trenutak ludila, a da je druga podlegla utisku sestre zbog snažne veze bliznakinja. Od tada se ponašaju sasvim normalno!

Još bizarnih blizanaca

 photo: http://www.kronosworld.nl/Twins.htm

Blizanci su stvarno bizarni. Čak i kada se ne oblače isto i jedni drugima ne dopunjuju rečenice! Pazite ovu priču. James Edward Lewis se oženio Lindom, razveo se i oženio Betty. Sa njom je dobio sina Jamesa ALana. Lewis je usvojen kao beba, a kada je napunio 30 pronašao je svog brata blizanca Jamesa Arthura Springera od koga je bio razdvojen celog života. I otkrio da i on ima ženu Lindu, od koje se razveo, ponovo se oženio sa Berry i dobio sina Jamesa Allana.

Priča je otkrivena 1979. godine, a psiholog Thomas Bouchard je ustanovio da postoji još sličnosti između dvojice braće. Obojica su kao deca imali psa po imenu Toy, obojica su voleli matematiku, ali ne i engleski jezik. Obojica su se bavili pravom, a hobi im je stolarija. Obojica su imali glavobolje u isto doba dana. Fino a?

U zatvor i rat umesto brata

 


photo: http://books.google.rs/books?id=1rkDAAAAMBAJ&pg=PA39&redir_esc=y#v=onepage&q&f=false

Pre tačno deset godina, odnosno 1993. godine policija je uhapsila Ronalda Andersona zbog napada na svoju ženu. Jedini problem sa kojim su se suočili je što je Ronald Anderson već bio uhapšen zbog istog dela predhodnog dana. Kada su proverili, bio je u zatvoru. A onda su otkrili da Ronald ima blizanca Donalda koji ima naviku da služi zatvorske kazne umesto svog brata.

Donald je tako odlsužio četiri kazne za Ronalda. Kaže da je to uradio zato što voli brata, a i bilo mu je ok u zatvoru. Sve je počelo sedamdesetih kada se Ronald prijavio za vojsku. A onda je u poslednjem trenutku shvatio da mu se baš i ne ide da ratuje u Koreji. Pa je Ronald uskočio i fino se proveo.

Ali sve im je palo u vodu kada je Ronald napravio previše krivičnih dela, čak i za dva brata blizanca.

Blizanci, deca, žene…

 

Već ste skapirali da blizanci vole da rade stvari zajedno i na isti način. Ali ova priča prevazilazi vašu maštu!

Braća Craig i Mark Sanders su se verili istog dana, venčali istog dana, na istom venčanju i smestili u identične kuće. I to sa dve identične sestre bliznakinje. I oba para su dobila četvoro dece, odnosno po dvoje blizanaca. Istih dana.

Ćutljive bliznakinje

 photo: http://www.almeida.co.uk/event/the-silent-twins

Bliznakinje Jennifer i June Gibbons su osamdesetih proglašene lude i poslate u poznati zatvor zbog zločina koji su zajedno počinile. Ali ni pre toga nisu bile baš pojam normalnosti! Zvali su ih ćutljive bliznakinje pošto su razgovarale samo i isključivo međusobno. A i tada su koristile svoj tajni jezik kako ih ostali ne bi razumeli. Umesto da se igraju kao i druga deca imale su svoje male rituale. Recimo koja će ustati prva, koja će udahnuti prva ili ko će probuditi onu drugu.

Uglavnom su bile nerazdvojne ali su se često i mrzele pa čak i pokušale da ubiju jedna drugu. Jennifer je davila June kablom od radija, a June je jednom bacila Jennifer sa mosta. A kada su počele da kradu, roditelji su primetili da možda nešto nije ok sa njihovim ćerkama. Kada je trebalo da izađu iz psihijatrijske bolnice rekle su novinarki Marjorie Wallace da su se dogovorile da će samo jedna izaći živa. "Ja ću umreti, tako smo odlučile", objasnila je Jennifer.

Stvar je u tome da su nekako shvatile da nikada neće moći da žive normalan život dok imaju jedna drugu. I kada su prebačene u odeljenje sa manjim obezbeđenjem Jennifer je umrla od problema sa srcem, ali njena smrt nikada nije sasvim objašnjena. June je brzo postala normalna i živi miran porodični život.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime