Balkan je danas ubedljivo najtopliji region u Evropi. Već u 13 sati u Beogradu je izmereno 37 stepeni, kako je i u većem delu Srbije. Samo u Sjenici i Kopaoniku su temperature ispod 30 stepeni.

Mostar je danas najtopliji grad Evrope sa izmerenih 40,6 stepeni, dok je Podgorica odmah iza sa 40.2. U Ljubljani je 39.5 što je najviša temperatura ikad izmerena od početka službenih meteoroloških merenja. I sutra će se zadržati veoma toplo vreme sa temperaturama oko 40 stepeni.

Ali rashlađenje stiže, pa izdržite samo još jedan dan.

Hladni talas i nevreme stižu već u noći između petka i subote.
 

Nevreme koje je prošlo dobrim delom Evropom i ostavilo haos stiže i u Srbiju.  Srbija, Hrvatska, Slovenija i Mađarska su označene crvenom bojom koja znači izuzetno opasno vreme, opasno i po život. Ipak, domaći meteorolozi kažu da će nevreme oslabiti dok stigne do nas. Prvo će zahvatiti severne krajeve zemlje, pa se za vikend prognozira lokalni razvoj oblačnosti, sa pojavom pljuskova i grmljavina. Sledeće nedelje očekujte znatno niže temperature.

Ovo je radarska slika na kojoj se vidi nevreme koje nam se približava, a tačnu prognozu za najveće gradove u Srbiji pogledajte na ovom linku.