lg

Pre 30 godina McDonald’s je stigao u Srbiju

I bio prva međunarodna kompanija koja je 1988. godine došla u Jugoistočnu Evropu

Kompanija McDonald’s, napoznatiji svetski lanac restorana, ove godine obeležava 30 godina rada u Srbiji.

McDonald’s je bio prva međunarodna kompanija koja je davne 1988. godine došla u tadašnju Jugoslaviju i Jugoistočnu Evropu i prvi lanac restorana ove vrste koji je uveo novu poslovnu kulturu i oblik posluživanja hrane.

Tokom svih ovih godina menjao se i McDonald’s, ali je vrhunski kvalitet proizvoda uvek ostao isti.

„Tokom prethodne tri decenije značajno smo investirali u Srbiju, otvorili smo 26 restorana, zaposlili preko 1200 ljudi i uslužili milione gostiju. Sve ovo su činjenice koje potvrđuju da je McDonald’s pouzdan partner srpskoj privredi. U ovoj godini, plan nam je da otvorimo još jedan restoran u novembru u Novom Sadu, a i narednih godina nastavićemo sa ulaganjima, otvaranjima novih restorana i zapošljavanjem novih ljudi.“, rekao je Veselin Janićijević, direktor kompanije McDonald’s u Srbiji i dodao da su zaposleni koji su izuzetno posvećeni svom poslu, lojalni i otvoreni za nova znanja i iskusta, najvažniji stub uspeha ove kompanije.

U godini u kojoj obeležava tridesetogodišnjicu rada, McDonald’s u Srbiji je uveo nekoliko novih usluga, kao što je dostava hrane na kućnu adresu u Beogradu i u Novom Sadu, posluženje hrane za stolom, gde hostese u restoranima pomažu gostima tako što, nakon što gost poruči hranu, može da sedne i hostese mu donose hranu za sto. Dodatno su gostima u restoranima na raspolaganju self order kiosci, gde gost sam poručuje hranu, kao i made for you koncept, gde hrana počinje da se pripema nakon što je gost izvršio porudžbinu.

Svoj uspeh McDonald’s deli sa lokalnom zajednicom u kojoj posluje, tako što podržava najrazličitije sportske, umetničke i kulturne manifestacije, ali pomaže i brojna udruženja, institucije, kao i osobe sa posebnim potrebama tako što im obezbeđuje da rade u McDonald’s restoranima i na taj način pomaže njihovu inkluziju.

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *