U vreme pandemije, koja se izgleda polako stišava u nekim zemljama, važe određena pravila kojih se treba pridržavati kada idete na odmor. Ako uopšte i odete. A nadate se da hoćete.

Treba biti vrlo oprezan i voditi računa o mnogo čemu.

Pre nego što krenete na put dobro se informišite o situaciji u određenoj zemlji i šta vas tamo očekuje. Važno je da znate šta vam sve treba za ulazak u tu zemlju. Ovih dana je recimo, bila vest da u Grčkoj pojedine ljude i vraćaju sa granice ako imaju trenutno pozitivan test bez obzira što su bili negativni kada su krenuli. Ili ako nakon testiranja utvrde da neko u autobusu ima negativan test ceo autobus ide u karantnin. Nezgodno. Umesto plivanja sedite u tamo nekoj sobi.

Recimo, odete na odmor i tamo gde ste stigli vidite da ljudi ne nose maske. Pa, poneseni tom idejom i vi je skidate. To nikako nije dobro. Nemojte to raditi. Mnogi misle ako su vakcinisani da su pobedili covid. A to nije tako. Zato zaštitite sebe, ko zna iz kojih razloga neki ne nose masku. Budite svoji i odgovorni.

To što ste na odmoru ne znači da je i korona. Nemojte da se opustite i ludujete, pod izgovorom da vam je dosta svega i da je vreme za normalan život. Ne dovodite i sebe i druge u nezgodnu situaciju, odnosite se se poštovanjem prema domaćinima, gostima i onima sa kojima ste na odmoru. Pridržavajte se lokalnih smernica, pridržavajte se pandemijskih mera da vam odmor ne presedne.

Ako putujete avionom kupujte kod proverenih agencija i avio prevoznika, jer ovo nije vreme za uštede već potrebne sigurnosti. Proverite da li postoji mogućnost zamene termina i vraćanja karata.

Pratite informacije o covid i pandemiji jer se često menjaju. Neobaveštenost vas može skupo koštati.

Kada krenete na odmor ponesite dovoljno alkohola i sredstava za dezinfekciju koji će vam biti pri ruci. Nemojte se opuštati jer još ništa nije gotovo.

Takođe, uplatite zdravstveno osiguranje koje pokriva i lečenje od covid virusa.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime