Možda ste nezadovoljni porodicom u kojoj ste odrasli, detinjstvom, izgledom. Sve to vas zapravo čini onakvom osobobm kakva jeste. Vašu porodicu, greške iz prošlosti, snove ne treba zanemariti.Jedno je želeti bolji život a drugo odreći se sebe, kažu stručnjaci. A evo i zašto. 

Porodica
 
Nikada nemojte žaliti zbog porodice u kojoj ste odrasli. Ako ništa drugo, da vaši roditelji nisu u nekom trenutku bili zajedno ne bi bilo ni vas. Svako ima makar malo dobrote u sebi. A ako se ne slažete sa porodicom pa dovoljno je i to da ih ne mrzite.
 
Detinjstvo
 
Detinjstvo ne možete promeniti. I stvarno su nemogući ljudi koji pamte samo one loše stvari koje su im dešavale. Pored najbližih tu su i prijatelji, komšije, profesori, prodavačica u radnji, pa valjda je neko ostao u dobrom sećanju.
 
Život
 
Kada se setite teških dana u životu postaje vam teško, ponekad poželite da vas nema. Nije fraza, istina je, posle kiše dolazi sunce. Sve što je bilo loše pustite neka prođe, ne sećajte se toga, okrenite se budućnosti, radite što bolje možete. Cenite ono što imate, volite život bez obzira na sve jer uvek iznenadi.
 
Znanje
 
Zašto niste naučili još neki jezik, usavršvali se u matematici, išli na ples. Toliko toga prebacujete sebi. Ma pustite to, kažu psiholozi. Svako po nešto zna i nikad nije kasno da naučite nešto novo što će vam koristiti ili vas učiniti srećnim.
 
Izgled
 
Niste zadovoljni svojom težinom, bojom kose, izgledom. Sve se to može promeniti. Ali ima onog što ne možete da promenite a to znači da se morate pomiriti s tim kakvi ste i biti ponosni na sami sebe. Naučite da cenite sebe i ono što jeste, ne sudite sebi po spoljašnjim obeležjima već onome što ste u srcu. Pokažite to drugima, volite ih, život će biti lepši. 
 
Snovi
 
Nisu se ostvarili vaši snovi. Ne odustajte, naravno ako nisu glupavi i nedostižni. Treba sanjati male i jednostavne stvari, proširiti listu onoga što želite i znajte da svaki izazov zahteva napor. Budite spremni da se trudite i ulažete. A kad pogrešite znajte da se na greškama najbolje uči.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime