Volite da obilazite muzeje umetnosti, nauke, tehnike. E, ovo su sasvim drugačiji muzeji. Možda nije umetnost ali jeste život.

 
Nju Delhi
 
Poznati Muzej toaleta u Nju Delhiju osnovao je dr Bindeshvar Patak koji je i osnivač Međunarodne nevladine organizacije socijalnih usluga koja se zalaže protiv socijalnih diskriminacija. U Muzeju se može videti istorijat i evolucija toaleta. Te se tako mogu pogledati toaleti sa raznih strana sveta, od francuskog toaleta u obliku kutije pa do mikrotalasnog toaleta koji nije doživeo široku upotrebu. 
 
Teksas
 
I u Teksasu postoji Muzej toaleta koji je u garaži napravio Barni Smit. On se opredelio za hirovite i bogato ukrašene modele toaleta. Te tako možete videti one koji su ukrašeni jelenskim rogovima ili registarskim tablicama.
 
Urološki muzej
 
Ovaj muzej se nalazi u Baltimoru i zasnovan je na urološkim instrumentima. Tu ćete videti šta sve koristi ova grana medicine. Zamislite razne katetere i tome slično kao eksponate. Ko voli, nek izvoli, nedeljom je besplatan ulaz.
 
Muzej fekalija
 
Ovaj muzej je otvoren u Parizu. Besplatan obilazak sa vodićem traje oko sat i po a upoznaćete se sa raznim vrstama fekalija, tu su artefakti iz pariske kanalizacije, pa onda lopate koje se koriste u bolnicama za nepokretne bolesnike i još mnogo toga na ovu temu. 
 
Muzej penisa
 
Osnivač ovog muzeja u Rejkjaviku je Sigurdur Hjartarson. Kaže da je sve počelo kada je našao penis jednog bika a onda je skupio još 200 drugih i tako je nikao ovaj muzej. Izložio je penise mnogih kopnenih i morskih sisara iz raznih delova sveta. 
 
Muzeji seksa
 
Ovih muzeja je tako, tako mnogo po svetu. Seks i erotika zaokupljaju ljude širom sveta na najrazličitije načije. Amsterdam ima nekoliko seksi muzeja, Berlin ima najveći seksi muzej, u Sankt Peterburgu je popularan onaj nazvan Raspućinov penis, u Japanu takođe ima više malih seksi muzeja, pa u Španiji, Italiji i da se ne nabraja.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime