Volite da obilazite zemlje i gradove, da zavirite u svaki kutak. Ali ima destinacija koje mogu da budu opasne po život i koja bi trebalo zaobilaziti. O njima piše, Huffington Post. 

 
Bogota
 
Glavni grad Kolumbije Bogota je na osmom mestu svetske liste po broju ubistava. Sredinom 90-ih godina prošlog veka bio jedan od najnasilnijih gradova na svetu. Vlasti su uradile puno kako bi se suzbio kriminal, ali opasnosti i dalje vrebaju. 
 
Stolipinovo 
 
Ovo je kvart u bugarskom gradu Plovdivu, to je najgušće naseljeno romsko naselje na Balkanu. Ulice u ovom naselju su zatrpane đubretom a ako se nađete u njemu ne čudite se ako ispred vas padne šerpa iz kuhinje ili čak komad nameštaja. 
 
Bywater
 
To je predgrađe New Orleansa u SAD-u a od kada su ga preuzele narko bande ne prepouručje se za turističke obilaske. U ovom poznatom američkom gradu postoji još jedan kvart poznat po nasilju, kriminalu. Zove se Camden. Turistima se savetuje da i jedno i drugo predgrađe zaobilaze u širokom luku.
 
Golyanovo
 
Ovo predgrađe Moskve pozonato je po pljačkama, nikako nije zgodno za turističke obilaske. 
 
Cape Flats
 
Na listi najgorih mesta za posetioce našao se i deo Cape Towna u Južnoafričkoj Republici. U Cape Flats su pljačke i pucnjave normalna pojava, šta će vam to kad odete na odmor. Zato nikako ne idite u Cape Flats. 
 
Detroit
 
Američki Detroit je postao grad duhova. Nekada čudo industrije, grad koji je oslikavao “američki san” danas je zapravo “američki košmar”. Stanovnici su na najgori način osetili ekonomsku krizu, posla nema, u većem delu grada su napuštene ulice, struja je isključena, gradom haraju bande, to je mesto kriminala i ubistava. Valjda vam je dosta informacija da ga zaobiđete u vašoj američkoj turi.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime