Ako se spremate za odmor i putovanje, trebalo bi da ponesete par stvari. Evo liste bez koje iskusni putnici nigde ne idu:

Lekovi za hronične bolesti: Ukoliko redovno pijete lekove, obavezno ponesite dovoljnu zalihu na odmor. Ne možete da budete sigurni da ćete moći da ih kupite kada stignete na destinaciju.

Sredstva protiv bolova i povišene temperature: paracetamol, aspirin, ako putujete sa decom sirup.

Lekove ze stomak: velika je šansa da ćete na odmoru i pogotovo moru gde je toplo i obično ne previše čisto pokvariti stomak. Ponesite probiotike i aktivni ugalj.

Lekove za rane: Ponesite dezinfekciono sredstvo za čišćenje rana, malo gaze i obavezno flastere.

Sredstvo protiv alergija: Osim pilula koje ćete popiti ukoliko ste alergični na Sunce, trave, prašinu… ponesite i kremu, najbolje gel, koji hladi kožu i ublažava reakciju kože koja nije tolerantan na Sunce, komarce, jod iz morske vode…

Lekove protiv mučnine: Znaci takozvane bolesti putovanja su muka i povraćanje, ali i glavobolja, vrtoglavica, hladan znoj, bledilo, pad krvnog pritiska. Ako vam je nekada bilo muka na putu obavezno se spremite.

Sredstva za zaštitu od sunca: bez obzira gde idete, sunce je jako. Obratite pažnju na zaštitni faktor.

Bilo bi dobro da imate pri ruci i: čepiće za uši, sredstva za zaštitu od insekata, flašicu za vodu, perorez ili džepni alat, jaku samolepljivu traku kojom možete da brzinski popravite puno toga od kofera i rančeva pa do odeće.

POSTAVI ODGOVOR

Ovde upiši komentar
Ovde upiši svoje ime