Mamuti

 
Znamo da će vam zvučati neverovatno, ali istinito je. Egipat je gradio piramide a na ostrvu Vrangelija još uvek su živeli mamuti, piše Business Insider. 
 
Heroin kao lek
 
E, baš. Da, baš tako, heroin je proglašen lekom i to za decu. Bilo je to 1890. godine i to u poznatoj farmaceutskoj nemačkoj firmi Bayer. Heroin se reklamirao kao lek za dečiji kašalj. Posle su shvatili da heroin baš i nije lek i prestala je upotreba. 
 
Aljaska 
 
Ta Aljaska je pravo čudo. Ona je istovremeno najsevernija, najzapadnija i najistočnija država SAD. Proverite ako ne verujete.
 
Ko ima više ljudi: Bangladeš ili Rusija?
 
Pitanje za desetku, hajde da vas vidimo: ko ima više ljudi? Bangladeš je 115 puta manji od Rusije ali ima oko 150 miliona ljudi a Rusija samo143. 

Izgubljena nuklearna bomba
 
Davne 1958. dva američka aviona sudarila su se iznad američkog grada Savannah u Džordžiji. I ne bi to bilo ništa posebno da jedan nije nosio nuklearnu bombu teško oko tri i po tone, vau. I sad, pilot je ispustio bombu da ne bi eksplodirala. Bomba do danas nije pronađena. 

Severna Koreja i Finska 
 
Severnu Koreju i Finsku razdvaja samo jedna, jedina država. Ko bi rekao. Razdvaja ih Rusija koja sa Severnom Korejom ima granicu dugu 1340 km a sa Finskom svega 17. 
 
Potopljeni park
 
Ronioci iz celog sveta dolaze da obiđu park pod vodom. To je Grüner See u Austriji koji svakog proleća biva potopljen vodom koja se topi sa obližnjih planina. 
 
Ovo će vam se dopasti zato što je nestvarno, divno, prelepo.