Mamuti

 
Znamo da će vam zvučati neverovatno, ali istinito je. Egipat je gradio piramide a na ostrvu Vrangelija još uvek su živeli mamuti, piše Business Insider. 
 
Heroin kao lek
 
E, baš. Da, baš tako, heroin je proglašen lekom i to za decu. Bilo je to 1890. godine i to u poznatoj farmaceutskoj nemačkoj firmi Bayer. Heroin se reklamirao kao lek za dečiji kašalj. Posle su shvatili da heroin baš i nije lek i prestala je upotreba. 
 
Aljaska 
 
Ta Aljaska je pravo čudo. Ona je istovremeno najsevernija, najzapadnija i najistočnija država SAD. Proverite ako ne verujete.
 
Ko ima više ljudi: Bangladeš ili Rusija?
 
Pitanje za desetku, hajde da vas vidimo: ko ima više ljudi? Bangladeš je 115 puta manji od Rusije ali ima oko 150 miliona ljudi a Rusija samo143. 

Izgubljena nuklearna bomba
 
Davne 1958. dva američka aviona sudarila su se iznad američkog grada Savannah u Džordžiji. I ne bi to bilo ništa posebno da jedan nije nosio nuklearnu bombu teško oko tri i po tone, vau. I sad, pilot je ispustio bombu da ne bi eksplodirala. Bomba do danas nije pronađena. 

Severna Koreja i Finska 
 
Severnu Koreju i Finsku razdvaja samo jedna, jedina država. Ko bi rekao. Razdvaja ih Rusija koja sa Severnom Korejom ima granicu dugu 1340 km a sa Finskom svega 17. 
 
Potopljeni park
 
Ronioci iz celog sveta dolaze da obiđu park pod vodom. To je Grüner See u Austriji koji svakog proleća biva potopljen vodom koja se topi sa obližnjih planina. 
 
Ovo će vam se dopasti zato što je nestvarno, divno, prelepo.
 
 
 

POSTAVI ODGOVOR

Ovde upiši komentar
Ovde upiši svoje ime