Da li vas zanima šta je to najjeftnije u Beogradu? U poređenju sa drugim metropolama. E pa najzad imamo odgovore. I ako vam se učinilo da su neke stvari skupe, itekako ste u pravu.

Dakle, analizirali smo podatke sa stranice Numbeo koja upoređuje informacije iz različih zemalja. I otkrili smo što ja to što se isplati kupovati u Beogradu. A šta ne. Naš glavni grad smo uporedili sa Londonom, Parizom, New Yorkom, Cirihom i Berlinom.

 

Najveće su razlike u ceni belog hleba koji je u Beogradu 48 dinara, dok je Cirihu čak 288 dinara a u Parizu recimo 177 dinara. U Beogradu su jeftinije i druge osnovne životne namirnice, mleko, pirinač i jaja.

Takođe autobuska karta u jednom pravcu u gradskom prevozu Londonu je 418 dinara, u Cirihu 407 a u Berlinu 305 dinara. U Beogradu je samo 73 dinara.

Sa druge stane, Beograd ima ubedljivo najgore uslove za kredite u poređenju sa ovim gradovima. A to znači da ne bi trebalo da se zadužujete ako ne morate.

Razlike na troškovima za stan su male, dok je recimo Berlin tu čak i povoljniji od Beograda. Pogledajte tabelu sa stavkama koje su nam bile zanimljive:

Najpovoljnije u Beogradu:

– Rentiranje velikog stana (ali van centra grada)
– Vekna belog hleba (500g)
– Gradski prevoz
– Cigare
– Domaće pivo
– Voznja taskijem
– Bioskop

U Beogradu najskuplje:

– Pozajmljivanje para u banci (najveca kamata)
– Benzin
– Farmerke (Levis 501)
– Haljine (Zara, H&M, …)
– Patike Nike Shoes
– Komunalne usluge
– Iznajmljivanje teniskog terena
– Voda u flašici

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime