Mi ljudi smo dosta efikasna živa bića. Pametni smo, brzi, solidno se prilagođavamo promenama. Ipak, evolucija nam je ostavila i brojne probleme. Recimo, zbog uspravnog hoda porođaj je vrlo težak, bolan i komplikovan.

Takođe, imamo česte probleme sa leđima. Loše vidimo u mraku a mnoge životinje čuju bolje od na.

E pa, BBC je uz pomoć naučnika napravio ljudsko telo 2.0, odnosno unapređenu verziju.

Evo šta bi sve moglo da se unapredi da bismo bili još bolji.

Zbog uspravnog stava i hodanja, noge bi nam u idealnom slučaju bile duže, a kosti drugačije, recimo poput onih kod ptice emu.

Srce bismo imali poput psa a pluća poput labuda, što bi sve doprinelo još većoj absorbciji kiseonika. Tako bi naši mišići i mozak mogli da rade još efikasnije a bili bismo i izdržljiviji. Dodatne male pumpe u bedrima bi pomogle cirkulaciji krvi.

Stručnjaci kažu da nismo dobro prilagođeni ni noćnim uslovima, pa bi nam povećali oči koje bi bile znatno osetljivije na svetlo. Takođe, veće uši drugačijeg oblika bi doprinele boljem sluhu.

Ipak, najveća promena koja bi nam donela lakši život se tiče porođaja. Žene bi bebe nosile u torbi, pa bi porođaj bio sasvim izbegnut. Uz to, leđa bi nam bila kao kod šimpanzi. Sve to je neeophodno zato što je uspravan hod doveo do vrlo teškog porođaja kod ljudi.

Sve je predstavila naučnica Alice Roberts a unapređena žena je napravljena po njenom liku i nazvana Alice 2.0. Pogledajte AKO SMETE: