Za naše shvatanje moderne fizike, univerzuma pa i celog sveta u velikoj meri zaslužan je Albert Ajnštajn.

A naučnici najzad misle da su otkrili tajnu njegove genijalnosti. Stvar je u neverovatno dobroj povezanosti leve i desne strane njegovog mozga.

Istraživanje je upoređivalo fotografije visoke rezolucije unutrašnjosti mozga Alberta Ajnštajna sa dva druga uzorka, mereći gustinu područja gde se povezuju nervi jedne hemisfere mozga sa drugom.

Vejvej Men, sa Univerziteta u Kini, i glavni autor istraživanja, koristio je novu tehnologiju kako bi detaljno prikazao velike snopove vlakana koje su povezivale dve moždane hemisfere Alberta Ajnštajna.

Nova tehnika meri područja u kojima nervi prelaze sa jedne strane mozga na drugu, i koliko su gusti.

Naučnici su bili u prilici da uporede Ajnštajnove mere sa merama dva druga uzorka, prvi su činili uzorci uzeti od 15 starijih muškaraca, dok je drugi uzorak uključivao mozgove 52 muškarca koji su bili istih godina kao i Ajnštajn 1905. godine.

Otkriveno je da je Ajnštajn, koji je preminuo 1955. godine u svojoj sedamdeset i šestoj godini, imao znatno intenzivnije veze između određenih delova njegovih celebralnih hemisfera u poređenju sa uzorcima mlađih i starijih kontrolnih grupa. photo

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime