Stručnjaci Accuweathera su objavili svoju prognozu za vremenske prilike koje nas čekaju ove zime. A pošto su upravo oni tačno predvideli izuzetno toplo leto u Srbiji koje je za nama, trebalo bi pažljivo da pročitate i njihovu prognozu za zimu 2016..
 
Srbija će biti na udaru kratkih i snažnih oluja, pre svega na severu zemlje. Olujni frontovi će se kretati sa zapada prema istoku na teritoriji od Španije do Ukrajine.

Ipak, očekuje se da ove godine neće biti ekstremne hladnoće u Evropi, uz izuzetak Skandinavije, Irske i Škotske gde bi moglo da dođe do povremenih razdoblja niskih temperatura ispod dugogodišnjeg proseka.

Za razliku od sporih oluja koje su donosile puno kiše i snega u trajanju od nekoliko dana predhodnih godina, meteorolozi očekuju da će ovogodišnje biti brze i kratke sa velikom količinom vlage. Posledica će biti brojni kratkoročni događaji, poput pljuskova ili snežnih oluja.

Skijaši mogu da planiraju odmor, pošto se predviđa dobra zima u Alpima i na planinama širom Evrope.

Stručnjaci smatrjua da nas više padavima i snega može očekivati u drugom delu zime, pogotovo na severu zemlje.

Zaključak je da u Srbiji možemo očekivati blagu i natprosečno toplu zimu, sa nešto više padavina, koje neće ipak trajati dugo.

 

Da li nas čekaju još 2 užasno vrela leta?

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime