Negde tamo u večnosti Nikola Tesla se smeška. Kampanja Oatmeal-a da se spasi bivša Teslina laboratorija zvanično poznata kao Wardenclyffe Tower je završena. Sajt The Oatmeal je sakupio 1.4 milion dolara i sačuvao ovo svetilište za ljubitelje nauke, objavio je Metju Inman, osnivač Oetmeala. Ova bivša laboratorija se nalazi na Long Island-u, Njujork. Cilj je bio sakupiti 850 000 dolara ali je sakupljeno čak 1, 370 511 dolar iz više od 100 zemalja.
 
Novac je dat Teslinom naučnom centru, a zemljište je otkupljeno od korporacije Agfa. U proseku je sakupljeno 100 dolara u minutu, 145 000 dolara dnevno. Marc J Seifer, autor Tesline biografije “Wizard” misli da će Teslin muzej privući posetioce iz čitavog sveta. “Tesla je bio pronalazač na tako mnogo načina – robotika, oružje, komunikacija – da je ogromna inspiracija. Bio je genije”, rekao je Marc.
 
Nikola Tesla nikada nije dobio priznanje od sveta kakvo zaslužuje, a zadužio je svet za najbitnije pronalaske. Teslin rival Tomas Edison ima mnogo sajtova posvećenim njegovim dostignućima, ali Tesla ima tako malo slave, a toliko toga je dao svetu. I to mora da se popravi, nastavlja on.”
 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime