Razmišljali smo. Ta činjenica po sebi već zavređuje pažnju, no, to je već druga tema. Ono o čemu smo razmišljali je u fokusu, a to su novogodišnji pokloni. Zašto ih kupujemo, kome, i koliko smo para spremni da na njih potrošimo?

Nakon temeljnog razmišljanja, dakle, i poduprti  višegodišnjim iskustvom sa prazničnim poklonima, došli smo do zapanjujućeg otkrića: poklone za Novu godinu kupujemo osobama koje su nam veoma bliske i drage! Međutim, tu se već razdvajaju dve škole mišljenja. Jedna (tzv. Naivna) kaže da je onim najbližima dovoljan i samo topao zagrljaj i lepa reč, te da je kupovina poklona nepotreban trošak. Druga, kompleksnija, zalazi u kvalitet odnosa koji imamo sa najbližima, te prema tom kvalitetu razmatra i vrstu i veličinu poklona. Najbližima, razrađuje ova teorija dalje, sa kojima smo tokom cele godine imali odličan odnos, neopterećen svađama i nerazumevanjem, zaista je dovoljan i najskromniji, simboličan poklon – obradovaće mu se od sveg srca. Za one bliske osobe sa kojima se, nažalost, nismo dobro slagali, sa kojima smo razmenjivali teške reči i za koje nismo imali strpljenja, možda je ipak bolji malčice veći, ili, da budemo vulgarni, skuplji poklon – možda će to malo da izgladi situaciju, posle čega je lakše vratiti stvari u normalu.

Kao i obično, istina je negde između, te će vaši najbliži vrlo rado prihvatiti i zagrljaj, ali i poklon, u skladu sa situacijom u vašem novčaniku. Da se ne biste previše mučili i obilazili prodavnice u potrazi za sezonskim popustima, mi smo to uradili za vas – pred vama su „šampioni popusta“, u kategoriji do 5.000 dinara. Nadamo se da će nakon primopredaje poklona vaš novčanik biti u dobrom, a odnosi sa najbližima u odličnom stanju!

Za njega
Muka vam je više da ga gledate kako uvek ide u dve iste majce, farmerkama i patikama? Najbolje je onda da preuzmete malo kontrole i kupite mu ono šta mislite da mu je potrebno. Evo nekih predloga:

U Springfieldu je do 10. januara popust do 50% na mušku i na žensku odeću, pa se tako muški džemper može naći za 1.999, somotske pantalone od 2.999, a posebno nam se svidela ponuda 10 pari čarapa za 1.299 dinara – one uvek nekako nedostaju! Time Out je za praznike ponudio popust i do 70% – muška majica sa dugim rukavima košta 999 dinara, pantalone su 1.699, šal je 899, a zimske jakne se mogu kupiti od 2.990 dinara. U Office Shoes-u cena je 50% manja za Coban japanke, koje su 745, a privlačna Caterpillar (CAT) mešavina dubokih patika i čizama je na sniženju od 30% i košta 4.090 dinara.
U Benetonu je popust od 10% do 30%, i tu ga možete obradovati udobnim bademantilom za 4.490 dinara. Ako vam se stalno žali kako mu je veš u očajnom stanju (a pritom ništa ne čini da to stanje popravi!), uzmite u obzir ponudu firme Extreme intimo, gde je popust od 10% do 40%, i u kojoj muški donji veš košta od 548 dinara. Popuste na mušku i žensku odeću još imaju Playlife (30%), a, ako volite sportsku varijantu, možete pogledati u Championu (30%) i Adidasu (20%), dok Nike daje popust od 20% i na odeću i na obuću.
Takođe, sumnjamo da će vaš dragi imati nešto protiv da za Novu godinu dobije parfem – parfimerija Jasmin daje 30% popusta na 30 najprodavanijih parfema, pa se tako Cartier Roadster može nabaviti za 3.535, a 212 Sexy Men od Caroline Herrera za 3.845 dinara.

Za nju
Kažu da se muškarci mnogo slabije snalaze prilikom kupovine garderobe za lepši pol, nego obrnuto. Ipak, ako ste voljni da pokušate, u Time Outu možete naći ženske pantalone za 1.499, majice sa dugim rukavima za 699, kao i pletene ženske kape za istu cenu, a u Springfieldu smo videli lep kratki kaput za 4.999 dinara. I dok se možda za garderobu snebivaju, muškarci prosto obožavaju da svojim izabranicama poklanjaju donji veš. Prema tome, pravac u Women’Secret gde su neki modeli gaćica (od 490) i brushaltera (od 1.090 dinara) na popustu od 30%, a možete odabrati i kombinaciju odgovarajućih gornjih i donjih delova sa popustom od 20%. Takođe, dobar komad donjeg veša možete naći i u Extreme intimo, gde se brusevi mogu naći za 810 dinara, a gaćice za 268 (40% popusta).
Naravno, novogodišnja noć podrazumeva izlazak na neko prijatno mesto, na koje žena neće otići a da nema neku elegantnu torbu – predlažemo svečane ženske torbice za Novu godinu koje su na 50% popusta u Kotonu i koštaju 1.150 dinara. Kada ste već u prodavnici, pogledajte i ogrlice (od 390), minđuše (od 350), kaiševe (od 450) i narukvice (od 450 dinara), koje su u Kotonu takođe upola snižene. Sephora nudi 10%-60% popusta na svoje proizvode, te su olovke za oči 330, senke 910, ruževi 580, a puderi 770 dinara.

Kada je o kozmetici reč, Premier kozmetika nudi 10% popusta, odnosno za pakovanje pilinga i puter kreme treba izdvojiti 3.335 dinara. Od parfema smo odabrali Bvlgari BLV II u parfimeriji Jasmin, za 4.332 dinara, a u istoj prodavnici možete kupiti i Moschino Glamour za 4.081 dinara.

Nakon lude novogodišnje zabave, najlepši poklon za nju bi bio vaučer za “Spa centar” koji nudi 10 posto popusta na svoje usluge.

 

Za najmlađe
Benkice, pantalonice, cipelice – nijedan roditelj neće dozvoliti da štedi na dečijoj odeći, a u Todoru je na nju popust 50%. U prodavnici Enci menci, popust na odeću za klince je 20%, a tu možete kupiti i igračke za najmlađe (i najslađe) članove porodice – igračka Winnie Pooh, uz koju mališani od jedne do tri godine uče boje, različite zvukove i muziku, košta 1.705 dinara. Za one malo starije, u Turbolimaču je popust od 15% do 50%, pa se prvi bicikl može kupiti za 3.999, Twister Hopp za 1.699, a figurice Star Wars za 399 dinara. Ako vaš mališan hoće stopama Novaka Đokovića, u Reflexu možete naći Wilsonove rekete na sniženju od 20%.

 

Za porodicu
Nakon što ste pokupovali poklone za najbliže, okrenite se prijateljima – možda neko od njih baš sada zasniva porodicu ili se useljava se u novi stan? U tom slučaju, posetite prodavnicu Big Bang, u kojoj smo videli preslatku Popsonic mp3 kocku, sa 2Gb memorije, ugrađenim radiom, diktafonom i budilnikom za 4.499 dinara. Ako ste za malo staromodnije poklone, u Home Centru su ogledala na sniženju od 30% – ono dimenzija 160×45 košta 4.999 dinara, a Garden centar ima popuste od 20% do 50% na novogodišnje artikle, saksijske biljke i galanteriju. Forma Ideale takođe nudi sniženje od 15% do 25% na neke svoje proizvode.

Najzad, pre nego što se zaputite u novogodišnji šoping, prvo “pročešljajte” i ponude hipermarketa poput Tempa, Merkura i Super Vera – i u njima su cene na sniženju, te i tu možete imati dobar “ulov”.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime