Novogodišnji pokloni za decu su vruća tema ovih dana. Iako možda deluje kao jednostavan zadatak, to uopšte nije slučaj. Deca su pametna i zahtevna. A takođe, trebalo bi da vodite računa i o tome kakav poklon birate, koliko je prilagođen uzrastu ali i razvoki dece.

Dakle, uvek birajte poklone koji će deci biti zabavni, ali i one koji će pokrenuti kreativnost i razvoj u određenom životnom dobu. Izbegavajte poklone u kojima su deca pasivni posmatrači, a tražite one koji omogućavaju da što više toga rade sami ali i da im bude zabavno. Korisne stvari poput čarapa i sličnih ipak možda možete da preskočite.

Novogodišnji pokloni za decu 2019 – Godinu dana

Guralica

Novogodisnji-pokloni-za-decu-2019

Bebe sa otprilike godinu dana postaju “todleri”. U to doba će prohodati i poželeti da istraže ceo svet za sebe. I teško da ima boljeg poklona za Novu godinu od guralice koju će moći da uzjašu i svima pokažu svoje nove životne veštine. Dobra stvar je da guralice neće prerasti posle par meseci već će ih voleti, pa, skoro i do četvrte godine. Nemojte da birate one tricikle sa rukohvatom za odrasle, pošto će deca na njima samo sedeti i neće raditi ništa. Ideja je da se potrude i sami sebe odguruju. Što je i odlična priprema za sledeću godinu i:

Cena: Od 4.000 do 6.000 dinara

Novogodišnji pokloni za decu 2019 – 2 godine

Trotinet

Novogodisnji-pokloni-za-decu-2019

U prvim godinama fizički razvoj dece je vrlo važan pa čak i povezan sa kasnijim intelektualnim sposobnostima. Dakle, dozvolite deci da trče, skaču, vrte se u krug, padaju i otkrivaju svoje limite. Tako ćete zapravo pomoći razvoj njihovog intelekta. Zato je trotinet savršen poklon za Novu godinu 2019 za sve dvogodišnjake. Tada će biti dovoljno spretni da mogu da ga voze. Kupite model sa tri točka, koji će im potrajati sve do četvrte godine. Pregršt je modela u ponudi. Obavezno nabavite i kacigu (veličina 44-48 cm za veliku većinu dece).

Cena: Od 2.000 pa do 6.000 dinara

Novogodišnji pokloni za decu 2019 – 3 godine

Kuhinja

Novogodisnji-pokloni-za-decu-2019

Sa tri godine klinci će poželeti da učestvuju u različitim kućnim aktivnostima. Zato predlažemo da im kupite kuhinju. Recimo u IKEA imate nekoliko modela od drveta, ali možete odabrati i neke jeftinije u drugim prodavnicama. Ne zaboravite da će im trebati male šerpe, lonci i plastelin za pravljenje pita, torti i drugih đakonija.

Inače, kuhinje obožavaju i dečaci pa nemojte da se ustručavate da i u njima probudite velike kulinare. A kada se dovoljno uvežbaju, onda će vama pomagati u kuhinji. I verujte, ništa lepše od četvorogodišnjaka koji vam pomažu u pranju sudova, ljuštenju krastavaca ili rendanju jabuka. I pritom vole to da rade.

Cena: od 1.000 do 12.000 dinara

Novogodišnji pokloni za decu 2019 – 4 godine

Bicikl

Novogodisnji-pokloni-za-decu-2019

Sa četiri godine vreme je za veliki pravi bicikl. Ali ovde nemojte pogrešiti. Kupite bicikl prilagođen njihovom uzrastu, dakle ne previše velik i što je moguće lakši. Ako nisu još ovladali veštinom održavanja ravnoteže možete da im kupite i balans bajk. Ima ih raznih, pa čak i od drveta. Ako već voze trotinet i probali su bicikle bez pedala, spremni su za pravi. Iako će možda bake i deke pokušati da vas ubede da stavite pomoćne točkiće – NE radite to. Oni su samo put da deca NE nauče da voze bicikl. Kaciga je za decu apsolutno obavezna i to uvek kada voze bicikl, trotinet ili rolere. Naravno, sve to su druge opcije o kojima možete da razmišlčjate a sve što će ih pokrenuti na igru i akciju napolju su dobri pokloni.

Cena: oko 8.000 dinara

Novogodišnji pokloni za decu 2019 – 5 godina

Lego

Novogodisnji-pokloni-za-decu-2019

Sa pet godina je pravi trenutak za jedan fini Lego Classic komplet. Imate različite modele i komplete, a ako ugrabite dobru kupovinu za recimo 4.000 dinara možete da dobijete komplet sa čak 900 kockica. Deca će biti oduševljena i danima će praviti sve što ima padne na pamet.

Cena: oko 4.000 dinara

Novogodišnji pokloni za decu 2019 – 6-7 godina

Društvene igre

Novogodisnji-pokloni-za-decu-2019

Društvene igre su pomalo zaboravljene i pale u drugi plan zbog mobilnih telefona, igrica, Youtube i društvenih mreža. Ali vreme je da se to ispravi. Čoveče ne ljuti se, monopol, memorije ili Mikado su obeležili detinjstvo generacija i generacije i biće divan novogodišnji poklon. Skuvajte sebi čaj, obucite smešne džempere i porodična igra može da počne. Pre toga telefone sakrijte u fioke. Inače, Lidl ima ponudu super igara za 1.000 dinara. Pa skoknite do njih, ako već sve nije razgrabljeno.

Cena: oko 1.000 dinara

Novogodišnji pokloni za decu 2019 – 8-10 godina

Mikroskop

Novogodisnji-pokloni-za-decu-2019

Vreme je da vašu dečicu dodatno zainteresujete za učenje, školu i nauku. I to možete da uradite dobrim izborom poklona za Novu godinu 2019. Recimo možete da odaberete mikroskop i zajedno gledate. Već i sa modelima od oko 1.000 dinara moćićete da vidite ćelije krompira i puno roga zanimljivog. Ne zaboravite da se najbolje uči kada deca mogu da misle, osete i dodirnu nešto. Upravo o tome razmišljajte dok budete birali poklon za desetogodišnjake.

Cena: od 1.000 dinara

Novogodišnji pokloni za decu 2019 – 11-13 godina

Oprema za sport – rančevi

Novogodisnji-pokloni-za-decu-2019

Ovo je ponovo dobar uzrast da mislite o sportovima. Klinci u ovim godinama verovatno već imaju omiljeni sport i možete da ih obradujete dodatnom opremom za njega. Recimo kupite im ranac, ili torbu za patike ili čak nove patike. Ideja je da više vremena provode napolju u prirodi sa društvom a manje u kući ispred ekrana. Da, čak i tokom zime i oko Nove godine.

Cena: od 500 dinara

Novogodišnji pokloni za decu 2019 – 14-16 godina

Knjiga

Novogodisnji-pokloni-za-decu-2019

Od 14 do 16 godina je dobro doba za čitanje. Ti mladi ljudi već puno toga razumeju i misle o mnogim stvarima. A pubertet je vreme kada će poželeti da sami sa sobom provode više vremena. Pa, zašto to ne bi bilo dobro uz neku knjigu? Samo, nemojte da ste dosadni matorac pa im ne kupujte ono što mislite da bi trebalo da čitaju, već ono što će im biti zabavno. Pregršt je knjiga za ovaj uzrast i dovoljno je da skoknete na neku od online knjižara i brzo ćete naći puno ideja.

Cena: od 500 dinara

Novogodišnji pokloni za decu 2019 – 17-18 godina

Telefon

https://youtu.be/FW892Hcl9k8

Ako zaista želite da ih obradujete, kupite im novi telefon. Uostalom već su veliki i to im stvarno treba. A to je možda i poslednji novogodišnji poklon pre punoletstva i fakulteta. Zaslužili su ih obradujete.

Cena: Od 100 evra

Pročitajte i:

Vremenska prognoza za doček Nove godine 2019
Najbolja putovanja za Novu godinu 2019
Jeftini pokloni za Novu godinu 2019
Najbolji pokloni za Novu godinu 2019
Haljine za Novu godinu 2019
Novogodišnje zimske 2019 rasprodaje
Kako okititi jelku
Sve o kupovini novogodišnje jelke
Nova godina bez poklona je možda dobra ideja?

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime