Osmogodišnja devojčica iz Novog Sada uspela je da, sinoć oko 19.30 na Limanu, spase baku od razbojnika i povrati torbu koji joj je oteo mladić.

Baka i devojčica napadnute tokom šetnje po novosadskom Limanu, potvrdila je novosadska policija koja traga za razbojnikom koga je pobedila osmogodišnjakinja.

Osmogodišnja devojčica šetala je jednom od limanskih ulica sa bakom, starom 66 godina. Iznenada, pritrčao im je nepoznati mladić i od starice oteo torbu, piše Blic.
 
Devojčica je, na iznenađenje bake i razbojnika, istog časa potrčala za mladićem i pokušala da mu otme bakinu tašnu. Mladić ju je bez probema odgurnuo, a dete je palo i o ivičnjak udarila glavu, zadobivši lakše povrede.
 
Ipak, malena heroina nije odustala, već je odmah skočila na noge, počela da trči za razbojnikom i otela mu tašnu i vratila je baki. Savladni razbojnik se dao u beg.

Istog časa, zabrinuta baka obavestila je roditelje i dete je odmah preneto u Dečiju bolnicu, gde su joj sanirane povrede.
 
Puštena je na kućno lečenje, a na saslušanju u policiji, roditelji su preklinjali nadležne da sačuvaju identitet malene spasiteljke, jer strahuju da joj opasnost i dalje preti.
 
Policija još traži napadača, koji je osumnjičen za pokušaj razbojništva.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime